Vláda nepadla. Do září mají poslanci volno

18.07.2012 23:09

Vláda podle očekávání ustála hlasování o nedůvěře. Celkem 89 poslanců vládu podpořilo, stejně tak 89 bylo proti. Opozice však potřebovala 101 hlasů.

Vláda nepadla. Do září mají poslanci volno
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ve sněmovně se schyluje k hlasování o důvěře vládě

Koaliční vláda Petra Nečase podle očekávání odolala ve sněmovně i čtvrtému pokusu opozice o vyslovení nedůvěry. Opozice vyvolala mimořádnou schůzi kvůli možnému ovlivňování vyšetřování kauzy nákupu vojenských letadel CASA. Kritizovala ale také rozpočtovou politiku kabinetu.

Anketa

Jste rádi, že vláda P. Nečase pokračuje?

6%
90%
hlasovalo: 764 lidí

Pro vyslovení nedůvěry hlasovalo 89 poslanců, nutných by bylo nejméně 101 hlasů. Vládu podpořilo také 89 poslanců. Nezdržel se nikdo. Zbylých 22 poslanců nebylo přítomno.

Proti nedůvěře hlasovali přítomní poslanci vládních stran ODS, TOP 09 a Starostů a LIDEM, nezařazený Michal Doktor a také člen opozičních Věcí veřejných Milan Šťovíček, jenž vládu podpořil i v jarním hlasování o vyslovení důvěry. Pro nedůvěru byli přítomní poslanci opozičních ČSSD, KSČM a VV kromě Šťovíčka, a také například nezařazená Kristýna Kočí.

Hlasování předcházela debata, která trvala zhruba šest a půl hodiny. Poslanci se v nejbližší době sejdou až v září, během srpna mají volno.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…