Fajmon: Dva a půl měsíce ve vazbě je dostatečný trest za pochybení dvou Čechů v Řecku

26.11.2012 8:50

Čeští europoslanci za ODS se v dopise adresovaném řeckému prezidentovi Karolosu Papouliasovi i všem řeckým europoslancům přimluvili za omilostnění dvou českých občanů, kteří byli 9. září zatčeni na ostrově Limnos a obviněni ze špionáže.

Fajmon: Dva a půl měsíce ve vazbě je dostatečný trest za pochybení dvou Čechů v Řecku
Foto: ODS
Popisek: Europoslanec Hynek Fajmon

"Pokud došlo z jejich strany k porušení zákazu fotografování, určitě to nebylo s úmyslem sbírání špionážních informací a poškození řecké národní bezpečnosti. Oba obvinění si pravděpodobně neuvědomili důležitost a citlivost ochrany vojenských objektů v této oblasti, protože žijí ve střední Evropě, kde je přístup k této problematice poněkud benevolentnější," stojí mimo jiné v dopise.

"Řecko je demokratickou zemí a my nezpochybňujeme jeho právní systém," říká europoslanec Hynek Fajmon, jeden z iniciátorů dopisu. "Podle informací, které máme k dispozici, ovšem nic nenasvědčuje tomu, že by se naši občané dopustili špionáže. Ve vazbě jsou navíc už dva a půl měsíce, což považujeme za dostatečný trest za jejich pochybení. Proto se obracíme na jednak na řeckého prezidenta s žádostí o zastavení trestního stíhání, jednak na řecké kolegy v Evropském parlamentu s prosbou o podporu této žádosti. A pochopitelně doufáme, že se podaří dostat oba zadržené na Vánoce domů."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.