Brno: V Kníničkách vznikne domov pro tři desítky seniorů

19.04.2018 12:01

Devatenáct bytů pro zhruba třicet dva seniorů vyroste v Kníničkách na místě bývalého areálu VUT. Rada města Brna dnes schválila záměr jeho výstavby a pro zpracování projektové dokumentace vybrala nabídku Ing. Michala Palaščáka.

Brno: V Kníničkách vznikne domov pro tři desítky seniorů
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Kníničská lokalita Dolní Louky bude po zbourání bývalého areálu VUT nově využita podle objemové zastavovací studie ateliéru Chybík + Kryštof associated architects. „Vznikne na ní domov pro seniory, mateřská škola a ParaCENTRUM Fenix,“ uvedl první náměstek primátora Petr Hladík.

Dům pro seniory je navržen v podobě dvou dvoupodlažních objektů. Uvnitř budou jedno- a dvoupokojové byty upravené pro komfortní bydlení seniorů i zázemí pro komunitní soužití: společenská místnost s kuchyňkou a WC. Mezi domy vznikne pobytový vnitřní dvůr a jednopodlažní víceúčelový pavilon, který dává příležitost ke konání různých kulturních a společenských akcí nebo jen ke každodennímu setkávání obyvatel. K dispozici budou také podzemní garáže. Celý objekt bude bezbariérový.

„Cena vzejde na základě projektové dokumentace. Předběžné náklady jsou vyčísleny na 52,5 milionů korun. Finance na stavbu máme zajištěny. Půjde-li vše podle plánů, mohli by senioři začít obývat novostavbu před koncem roku 2020,“ doplnil Petr Hladík.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…