Chrudim: Konec černé skládky na cestě do Markovic

17.03.2019 10:41

Město Chrudim je vlastníkem veřejné účelové komunikace nacházející se mezi průmyslovou zónou a Markovicemi. Občané z této místní části města na posledním jednání osadního výboru vznesli požadavek na úklid černé skládky v této lokalitě a její zprůjezdnění.

Chrudim: Konec černé skládky na cestě do Markovic
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Černé skládky v tomto místě řeší Technické služby Chrudim 2000, spol. s r. o. dlouhodobě, několikrát ročně, a to v řádu jednotek tun. Sám nechápu, proč lidé neodvezou nepotřebný odpad do sběrného dvora, kde jej mohou odložit zdarma,“ uvedl František Pilný, starosta města Chrudim.

V minulém týdnu byly tedy na podnět osadního výboru drobné skládky podél polní cesty uklizeny a hliněný val odstraněn. Tato akce vyvolává otázku, kolik černých skládek vlastně město každoročně řeší. Odpovídá na ni Zdeněk Kolář, ředitel Technických služeb: „V loňském roce jsme evidovali více než sto případů vzniku černých skládek o celkové hmotnosti 5,5 t odpadu.“ Do této sumy nejsou započítány odpady, které občané odloží vedle kontejnerů na směsný odpad, nebo i do kontejnerů na tříděný odpad. Jedná se o sedací soupravy, postele, umyvadla, záchodové mísy apod., které jsou následně odváženy v rámci svozu komunálního odpadu.

Finance na likvidaci černých skládek bohužel ukrajují z rozpočtu na investice do dalších prvků městského mobiliáře, laviček, košů a podobně. „Prosíme tedy občany města, aby byli všímaví a na odkládání odpadů v nestandardním prostředí upozorňovali strážníky městské policie,“ doplňuje starosta František Pilný. Podle toho pak bude možné nastavit i hlídkovou činnost strážníků, případně uvažovat o umístění fotopastí k identifikaci pachatelů tohoto jednání.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…