Havířov: Dobrovolní hasiči získali dárky od Moravskoslezského kraje

08.12.2018 6:32

Kraj každoročně obdarovává hasiče v regionu. Moderní techniku, speciální obleky a další vybavení dostali nejen profesionálové, ale také dobrovolní hasiči. V roce 2018 kraj hasičům daroval majetek v celkové hodnotě 44,1 milionu korun. Mezi obdarovanými byli také dobrovolní hasiči z Havířova.

Havířov: Dobrovolní hasiči získali dárky od Moravskoslezského kraje
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Zástupci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a zástupci jednotek sboru dobrovolných hasičů převzali dary, které jim výrazně pomohou při jejich činnosti. Profesionální hasiči letos získali od kraje vybavení za více než 38 milionů korun. Jednalo se například o 4 vodní skútry včetně záchranných platforem a přívěsu pro jejich přepravu, speciální ochranné obleky a obleky včetně příslušenství pro práci ve vodě nebo moderní hydraulickou vyprošťovací sadu.

Zkrátka však nepřišly ani jednotky dobrovolných hasičů. "Do celkem 42 obcí v regionu přerozdělíme techniku, která bude významným pomocníkem při naší práci. Celkově je v Moravskoslezském kraji 363 dobrovolných jednotek požární ochrany a v nich 5 195 dobrovolných hasičů, kteří jsou připraveni být kdykoliv k dispozici. Těší mě, že vedení kraje o naší práci ví a podporuje ji," řekl starosta Krajského sdružení hasičů Moravskoslezského kraje Leo Kuběna.

Jednotkám sboru dobrovolných hasičů vybraných obcí věnoval Moravskoslezský kraj vybavení za skoro 5 a půl milionu korun - 18 termokamer, 28 automatizovaných externích defibrilátorů, 10 průmyslových mokro-suchých vysavačů a šest desítek speciálních obleků. K obdarovaným jednotkám patřily také sbory dobrovolných hasičů z Havířova, které od kraje získaly průmyslový vysavač a speciální obleky za více než 100 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…