Olomouc: Evropské dotace podpořily 39 projektů

02.06.2018 20:06

Rada města se podrobně seznámila s přehledem vydaných rozhodnutí u dotovaných projektů a postupem realizace projektů s důrazem na maximální čerpání v letošním roce. Přehled úspěšně podaných žádostí o dotaci z Evropských strukturálních fondů v programovém období 2014–2020 měl čtyři desítky položek.

Olomouc: Evropské dotace podpořily 39 projektů
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Pro statutární město Olomouc byla v tomto plánovacím období vydána rozhodnutí o přidělení dotace na více než 600 milionů korun z programu Integrované teritoriální investice (ITI) Olomoucké aglomerace.

„Blíží se konec roku 2018, který je důležitým milníkem stávajícího plánovacího období. Aby naší olomoucké aglomeraci nebyly kráceny dotace, je třeba doložit vyčerpání zhruba třetiny finančních prostředků ze 4,4 miliardy, které jsou pro náš region vyčleněny,“ komentuje vážnost situace náměstek primátora Ladislav Šnevajs, zodpovědný za čerpání dotací z Evropské unie.

Příjemci dotací jsou především majitelé památek, inovativní firmy, vědecké instituce, vzdělávací instituce a neziskové organizace. V letošním roce je naplánován příjem dotací do rozpočtu města ve výši 170 milionů korun. Vše nasvědčuje tomu, že tento náročný cíl bude splněn.

„Mezi úspěšné a podpořené žádosti o dotaci se zařadil například nákup nových tramvají nebo bezemisních vozidel pro hromadnou dopravu, modernizace tratě v ulici 1. máje, nové učebny či energetická opatření na základních a mateřských školách, stavby cyklostezek, ale i obnova Rudolfovy aleje nebo oprava radnice,“ vyjmenoval náměstek Šnevajs.

Radní do budoucna počítají s čerpáním dotací z ITI na stavbu tramvajové trati na Nové Sady a Povel, na bezbariérové úpravy ve městě, vybudování odborných učeben v ZŠ Gorkého a Holice nebo na odpadové centrum ve Chválkovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…