Opava: Zastupitelstva bude možné sledovat v přímém přenosu

11.03.2019 14:49

Opavané, kteří se zajímají o dění ve městě a chtějí být informování o průběhu zasedání zastupitelstev, zcela jistě uvítají novinku v podobě jejich on- line přenosů.

Opava: Zastupitelstva bude možné sledovat v přímém přenosu
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Lidé, kteří se například kvůli nemoci nebo z jakéhokoliv  jiného důvodu nemohou osobně zastupitelstva zúčastnit, ale jeho průběh si nechtějí nechat ujít, ho budou moci sledovat v klidu a pohodlí z domova na internetu. Je to další z kroků, kterým se chceme přiblížit občanům a zjednodušit tak jejich přístup k informacím. Nabídneme jim novou službu, díky níž se mohou v přímém přenosu seznámit s návrhy i rozhodnutími politiků, které si ve volbách do zastupitelstva zvolili,“ vysvětlila první náměstkyně primátora Hana Brňáková, která návrh živých vysílání předložila.  

Poprvé se bude přenášet on-line už březnové zastupitelstvo. Zájemci ho budou moci sledovat na městském youtube kanálu na www.youtube.com/mestoopava, na který se bez obtíží připojí z jakéhokoliv chytrého mobilu, tabletu či počítače.

„Díky moderním technologiím můžeme uskutečnit kvalitní obrazový i zvukový přenos i s minimálním vybavením. Bylo potřeba zakoupit jen jednu jednoduchou kameru, notebook a software, který ovládá pracovník našeho odboru informatiky. Náklady na tuto techniku nepřesáhly 25 tisíc korun,“ uvedl šéfeditor webových stránek a sociálních sítí města Roman Konečný.

Nejbližší zasedání opavských zastupitelů bude probíhat v pondělí 18. března od 9 hodin v sále Kulturního domu Na Rybníčku. Přímý přenos bude zkušební, případné nedostatky budou do termínu dalšího zastupitelstva odstraněny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…