Aliance pro budoucnost: Nebuďme přeborníky v gólech do vlastní branky

20.04.2021 15:52

Už jednou jsme se „proslavili“ Paroubkovým svržením vlády v roce 2009, uprostřed našeho předsednictví v Evropské unii. Teď se rýsuje možnost dát si další gól do vlastní branky, a to svrhnout vládu uprostřed pandemie.

Aliance pro budoucnost: Nebuďme přeborníky v gólech do vlastní branky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupci Aliance pro budoucnost

Opravdu máme být několik měsíců reálně bez vlády, nebo s vládou v demisi v době, kdy se rozhoduje o bytí a nebytí řady českých firem a o rozsahu škod způsobených opatřeními proti pandemii?
 
Vládní menšina má ve dvousethlavé Sněmovně 92 hlasů. Zbylých 108 poslanců tedy může rozhodnout o čemkoliv, pokud se na tom dohodnou. K tomu nepotřebují předčasné volby.
 
Navíc termín předčasných voleb, má-li být nejdříve účinná novela volebního zákona, vychází tak na polovinu prázdnin, ne-li později. 
 
Opravdu chce někdo nutit občany po dlouhých měsících života v domácím vězení, jít místo dovolené k volbám? Riziko katastrofální volební neúčasti je veliké. Je to jen další důkaz neschopnosti všech parlamentních stran dohodnout se na něčem, co bude ve prospěch budoucnosti této země.
 
Aliance pro budoucnost prokázala už svým vznikem, že takových dohod je schopná.
 
Zdeněk Somr, místopředseda Aliance pro budoucnost
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině