Andrla (SPR-RSČ): Desatero voliče a tři důvody, proč jít k volbám

18.10.2017 10:23

Na internetu jsem objevil velmi hezký článek o tom, proč by občané ČR měli jít k volbám. Některé fráze a sestavení vět jsem poupravil, někde doplnil o nové. Doporučuji opravdu přečíst.

Andrla (SPR-RSČ): Desatero voliče a tři důvody, proč jít k volbám
Foto: archiv Romana Andrly
Popisek: Roman Andrla

Před námi jsou volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Ty jsou vždy vnímány intenzivněji, a může za to jednak zavádějící propaganda ze strany médií, jednak špatně vedená předvolební kampaň, která voliče neoslovuje.

Přitom Parlamentní volby jsou velmi důležité. Proto je důležité je nepodceňovat a rozhodně se jich účastnit. Naskýtá se totiž možnost aktivně ovlivnit směr rozvoje své vlasti na několik let dopředu. Z pohledu běžného občana existují nejméně tři důvody, proč jít k volbám.

Za prvé: Je to jedna z mála možností, kdy mohu výběrem lidí do čela státu ovlivnit směr dalšího rozvoje republiky, v nichž občané žijí, mimo to i v oblasti investic, zdravotnictví, zaměstnanosti, školství ale i o ochraně přírody a zvířat.

Za druhé: Za plentou mi nikdo do ničeho nekecá. Mohu svobodně prezentovat svůj názor na kandidáty a jejich program a nemusím se na nikoho a na nic ohlížet. Nemusím brát ohledy na cinknuté průzkumy volebních preferencí (které jsou v 99% lživé a sestavené na objednávku), kampaně v médiích, na bilboardech a na mítincích. Prostě dám hlas tomu, komu věřím.

Za třetí: Čím víc lidí přijde k volbám, tím menší šanci na zvolení mají tradiční, neoblíbené a kauzami pošpiněné politické strany. Jejich voliči jsou totiž ve společnosti ve výrazné menšině. Pokud tedy přijde k volbám hodně lidí, převálcují menšinu voličů tradičních stran a změní poměry Poslanecké sněmovny a svým hlasem i velkou měrou ovlivní sestavení budoucí vlády ČR.

Pro ty, kdo se při výběru strany a kandidátů nemůžou rozhodnout, přidávám ještě malou nápovědu.

Desatero voliče k volbám 2017:

  1. Volím stranu či hnutí, které jsou mi názorově nejblíže.
  2. Volím stranu či hnutí s reálným programem, u kterých je předpoklad, že program bude splněn alespoň na 50%.
  3. Volím a preferuji kroužkem kandidáty, které osobně znám. Pokud neznám žádné kandidáty osobně, zjistím si, kdo je zná, a nechám si podat reference.
  4. Ověřím si, je-li kandidát poctivý, čestný a pracovitý člověk, který je ochoten obětovat část svého života ve prospěch občanů – svých voličů.
  5. Pokud kandidát v minulosti zastával nebo současnosti zastává volenou funkci, zjistím si, jak se zasloužil o blaho a prosperitu své obce, svého kraje, případně celé ČR.
  6. Pokud je kandidát úředníkem nebo zastává jmenovanou funkci, ověřím si úroveň a výsledky jeho práce.
  7. Nevolím politické dinosaury, kteří si z mandátu udělali dlouhodobé živobytí, aniž by učinili něco přínosného pro své voliče a občany této země, ani mladé kariéristy, kteří se časem v dinosaury promění.
  8. Nevolím podnikatele a majitele firem, neboť zde hrozí střet zájmů.
  9. Nevolím umělce, sportovce ani jiné „celebrity“ všeho druhu, neboť nemají ponětí o politice, ekonomice a právu, ani o řízení a správě obce, kraje či státu.
  10. Neřídím se výsledky předvolebních průzkumů, protože jsou ve většině případů zmanipulované a lživé.

Proto pojďme k volbám, dejme hlas svému favoritovi a nebojme se, že se do Poslanecké sněmovny nedostane. Čím víc nás přijde, tím víc hlasů dostanou lidé, kterým věříme, a tím větší je šance, že poměry ve své zemi, své Republice změníme k lepšímu.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…