Aulická Jírovcová (KSČM): Předvolební populismus zvítězil nad zdravým rozumem

11.08.2021 5:32

Komentář na facebookovém profilu ke zrušení ústavní péče pro děti do tří let

Aulická Jírovcová (KSČM): Předvolební populismus zvítězil nad zdravým rozumem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Aulická Jírovcová

Poslanecká sněmovna schválila zrušení ústavní péče pro děti do tří let. Prakticky to znamená zrušení kojeneckých ústavů, které se starají o nejmenší děti. Péči o ně by měly převzít pěstouni.

„Je pro mě naprosto nepochopitelné, jak mohli především kolegové z ANO, hlasovat pro tento návrh zákona v době, kdy kraje řeší nedostatek pěstounských rodin a kdy je kapacita kojeneckých ústavů naplněna téměř ze sta procent,“ říká poslankyně za KSČM Hana Aulická Jírovcová.  Do těchto zařízení se navíc dostávají i děti s různým postižením, děti týrané a zneužívané, které potřebují odbornou péči, kterou jim pěstouni při nejlepší vůli nemohou zajistit. Kojenecké ústavy navíc zajišťují pomoc rodinám, kde se o takto malé děti z jakýchkoli důvodů nedokáží postarat. „Kvalifikovaný personál učí maminky, jak o miminko správně pečovat, tak, aby se co nejdříve mohly co nejdříve vrátit k rodině, poskytuje odbornou pomoc hendikepovaným dětem, které se prakticky do pěstounských rodin nedají umístit. Naprosto nerozumím postoji svých kolegů, kteří podpořili zrušení fungujícího systému kojeneckých ústavů, který nám v mnohých zemích dokonce závidí“ uzavřela Hana Aulická Jírovcová s tím, že zákon má platit od roku 2025.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.