Babiš (ANO): Piráti, nemluvte o plynu, nerozumíte mu. Jste jen extrémní levice

03.05.2022 16:02

Projev na 20. schůzi Poslanecké sněmovny 3. května 2022 k programu schůze.

Babiš (ANO): Piráti, nemluvte o plynu, nerozumíte mu. Jste jen extrémní levice
Foto: Repro PSP
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

Já se omlouvám, paní místopředsedkyně, prostřednictvím paní předsedající, ale vy to melete jedno s druhým. Prosím vás, ta loutka Pokorného, který dneska řídí toho Síkelu, ten Sobotka, člověk, který dělal jenom ostudu na mezinárodním poli, který se nedomluvil žádnou řečí, bylo to peklo. A vy tady mícháte Polsko... Já nevím, vám nestačí, že v médiích bylo jasně napsáno, že polská strana to zamítla, že my jsme vylobbovali ty peníze? Ale já jsem se nebavil o tom Polsku. Já jsem se bavil o tom, že jste řekla, že jsem měl zájem zachovat závislost na ruském plynu.

Zájem na ruském plynu mají ti, kteří ovládají trubku plynu přes Slovensko. Ty měli zájem. A hlavní lobbista je Topolánek, který chodí do médií a vykládá nesmysly o norském kontraktu z roku 1997, který skončil privatizací Transgasu. A vy jste normálně lhala, že jste řekla - a my jsme tady v České republice, my nejsme v Německu. A německá chemička nakupuje plyn od VNG, to je německá firma. A ta německá firma si vybere, kde chce plyn. Takže vy tomu nerozumíte a já nechápu, o čem chcete se mnou debatovat.

Neovlivní? Myslíte bývalou šéfredaktorku. Ta, která zásadním způsobem poškodila zdraví mého syna a zneužila to a vlámala se do baráku, tajně filmovala. Nemůžu se ani vyjádřit, a říkali, že mám být v klidu.

Asi bych tady řekl něco, co by bylo špatně. Neovlivní je pro vás seriózní médium, které lže od rána do večera? To je váš zdroj? Vy to tu melete Polsko s Německem. Já vás žádám, abyste neříkala, že jsem měl zájem zachovat závislost na ruském plynu. Protože nikdo neví v té trubce, jaký je plyn. Vy tomu nerozumíte. Vy rozumíte jiným věcem, kterým já nerozumím. Mně je strašně líto, že jste se nestala ministryní práce a sociálních věcí. Já věřím tomu, že vy máte dobré sociální cítění, Piráti jsou extrémní levice, já jsem levicový populista, my bychom si skvěle rozuměli. Ale nemluvte o plynu, nerozumíte plynu. (Potlesk v levé části sálu.) Nerozumíte plynu, tak prosím vás, nedebatujte o plynu. Já jsem se těšil, že budete ministryní, a nedopadlo to, protože tam je plno práce na tom resortu. Nevím, co se chcete tady dohadovat. Pan Sobotka, to nechám bez komentáře. Vždyť na to jsou články. Víte vůbec, kdo měl postavit tu trubku? NET4GAS, to je soukromá firma. A co měli stavět, když Polák to nechtěl? Takže to jsou všechno vymyšlené věci. Ale vy mluvíte o Polsku, a já mluvím o Německu.

A vy říkáte, že jsem měl zájem na ruském plynu. Je to nesmysl. Je to nesmysl, já to odmítám, a já nevím, jestli má vůbec smysl v tomto tady pokračovat. Vy jste to tam četla v televizi, tady něco čtete z vašeho mobilu, tak nerozumíte tomu, tak to je těžké. To je jako kdybych já s Pirkem debatoval operaci srdce, které já nerozumím. Poprosil bych vás, abychom to už radši nechali, protože zkrátka nevíte vůbec, o co jde. Ten plyn v té rouře se nedá rozlišit. Když někdo nakupuje plyn, tak nakupuje plyn. A ten, který distribuuje, asi to kupuje od výrobců, tak ten ví, jaký plyn to je. Takže o tom to je, a vy mluvíte o voze, já o koze. Bohužel. (Potlesk v levé části sálu.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…