Balaštíková (ANO): Jediný spokojený

05.12.2022 22:21 | Komentář

V nedělní debatě působil premiér Fiala jako velmi spokojený člověk. Možná jediný spokojený v této zemi.

Balaštíková (ANO): Jediný spokojený
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Připustil sice, že se vláda musí rozhodovat mezi pomocí občanům a rozpočtovými škrty, že tím pádem nemůže moc s nikým diskutovat, nemůže ani předvídat ani plánovat, že může jen přemýšlet a chystat, řídit celou EU, ale všechny ujistil, že vláda jako vždy včas zasedne, rozhodne a tak to bude.

Jestli pan prezident vysloví své veto k státnímu rozpočtu, vláda o tom nebude přemýšlet, vláda se nepokusí pochopit hradní signál, vláda nebude jednat s opozicí. Veto prostě v nejbližším termínu přehlasuje a basta. Ani uvnitř pětikoalice se moc diskutovat nemůže, může se sice vytrubovat všechno možné, ale, jak řekl premiér, až přijde čas, oznámí vláda výsledek a tak to bude.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Tím smetl pod stůl i úvahy vicepremiéra Jurečky o dočasném zvýšení daní, Úvahy NERV o progresivních daních, o změnách sazeb DPH a všechny další myšlenky. Vláda prostě bude dál váhat, odkládat, odmítat vše, co vzejde od opozice, klidně nám znova naservíruje rozpočtové provizorium, protože se přece letos také nic tak hrozného nestalo.

Nakonec rozhodne to, co se jí původně navrhovalo, a premiér bude rozdávat spokojené úsměvy na všechny strany. Veřejnoprávní televize mu k tomu bude tleskat, a všechny nezdary se pak svedou na Putina a na předcházející vládu.

Jenomže předcházející vláda neměla většinu v parlamentu, brala ohled na programové rozpory v koalici a s opozicí vedla soustavný dialog. Konec konců zrušení superhrubé mzdy prosadila právě s přispěním opozice. O tom by tato vláda snad ani nepřemýšlela.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…