Balaštíková (ANO): Vláda neakceptuje kromě svých voličů nikoho

06.01.2023 16:57 | Tisková zpráva

Komentář na facebookovém profilu k zavádění cenzury

Balaštíková (ANO): Vláda neakceptuje kromě svých voličů nikoho
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Vláda má akční plán na boj s dezinformacemi. Už mají vládního zmocněnce, a teď chtějí ještě 150 milionů, za které mají média a neziskovky ty dezinformace potírat. Vláda by zcela zásadně neměla médiím dávat žádné peníze, je to nebezpečný průlom do nezávislosti médií. Máme tady veřejnoprávní média, která si sama vybírají od občanů poplatky, aby na státu závislá nebyla. Máme komerční média, která se živí reklamou. Toto je pokus vytvořit přímý penězovod z rozpočtu do médií.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Boj s dezinformacemi je velmi průhledná zástěrka. Ano – proti dezinformacím je třeba bojovat, ale to se nejlíp dělá tak, že se vedle nich postaví pravdivá, přehledná, srozumitelná a ověřitelná fakta. Pokud bychom se mohli spolehnout, že vláda říká vždycky pravdu, a ne někdy jen polopravdy, že přiznává své chyby a omyly, že nepřibarvuje, nezkresluje a nezamlčuje, neměly by žádné dezinformace šanci.

Jenomže se podívejte na internet – lidé už si z toho dělají legraci, jak vláda jeden měsíc něco řekne a druhý měsíc tvrdí, že to nikdy neřekla. Parodují premiéra s jeho směšnou suverenitou, předsedkyni Poslanecké sněmovny s její tupou arogancí. Je mi to líto, protože tím trpí státnost a důstojnost naší země.

Snažím se být demokrat, i když mi tato vláda tvrdí, že demokratická je jenom ona, my ne: Já akceptuji tuto vládu jako představitele našeho státu a mám radost z jejích úspěchů, i když jich není moc. Tato vláda však neakceptuje kromě svých voličů v této zemi nikoho. Teď bude z našich peněz uplácet média. Z dřívějších vlád si lidé takovou legraci nedělali a také nebylo nutné bojovat s dezinformacemi. Ne, že by dříve vůbec nebyly, ale neměly tak velký vliv a nikdo neuvažoval o zavádění cenzury a uplácení médií. Čím to je?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…