Balcarová (Piráti): Andrej Babiš nemyslí na budoucnost našich dětí

23.06.2019 15:08

Česká republika blokuje celoevropskou snahu dosáhnout klimaticky neutrální ekonomiky do roku 2050.

Balcarová (Piráti): Andrej Babiš nemyslí na budoucnost našich dětí
Foto: pirati.cz
Popisek: Dana Balcarová (Piráti)

Andrej Babiš na schůzce evropských lídrů v Bruselu odmítl spolu se zástupci Polska a Maďarska cíle evropské vize Čistá planeta pro všechny. Zablokovali tak dlouhodobou snahu Evropské unie být lídrem v boji proti změně klimatu a stát se celosvětovým příkladem v plnění cílů Pařížské dohody.

„My máme úplně jinou klimu než některé jiné země,“ zaznělo včera v Bruselu od premiéra ČR Andreje Babiše, který dále argumentoval tím, že nesmíme ohrozit náš průmysl, hospodářství a zaměstnanost. „Proč máme myslet 31 let dopředu, premiér Babiš nechápe. V dnešní době zrychlujících se projevů změny klimatu, kdy právě Česká republika trpí extrémními výkyvy počasí více než ostatní evropské země, jsou taková prohlášení od předsedy vlády hloupá, sebestředná a hlavně nebezpečná. Andrej Babiš nemyslí na budoucnost naši ani našich dětí. Jeho cíle se ubírají k zakonzervování nastavení českého průmyslu coby fosilního dinosaura závislého na produkci biopaliv z řepky,“ říká předsedkyně Výboru pro životní prostředí Dana Balcarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…