Baránek (Soukromníci): Co nás čeká, co nás nemine a proč

27.08.2020 19:56

Je velká škoda, že se vláda České republiky od začátku koronakrize soustředila na marketingové finty a podvody stabulkami víc než na skutečnou pomoc.

Baránek (Soukromníci): Co nás čeká, co nás nemine a proč
Foto: archiv
Popisek: Rudolf Baránek

Až skončí těch pár fungujících, ale pro řešení obrovských problémů naprosto nedostatečných „záchranářských programů“, může nastat, a já už to delší dobu tvrdím, že nastane, hluboká a nebezpečná krize. A to už koncem letošního roku.

Co ale jiného můžeme očekávat od tlupy lhářů a mystifikátorů, kteří jsou navíc odborně podprůměrní. Jeden vedle druhého. Byli vybíráni v době, kdy v celé Evropě, tedy i u nás, bylo hospodářství na vzestupu, a tak základním kritériem při výběru ministrů byla míra patolízalství a bezmeznosti oddanosti Andreji Babišovi. Schillerová, Dostálová a Vojtěch jsou nejkřiklavější případy. Neodbornost a nedostatek státnických předpokladů lze jakžtakž zamaskovat v období „blahobytu“, ale v momentě náhlé a hluboké krize se rychle ukáže, že král je nahý, a je jedno, co vykřikují věrní dvořané.

Tedy proč hluboká a nebezpečná krize?

  • Hrozí druhá vlna likvidace firem. Už teď počet podnikatelů, kteří mají nějaké zaměstnance, poprvé od roku 1993 klesl pod 150 tisíc.
  • Velmi rychle zanikají také tisíce OSVČ a drobných firem. Zatím potichu. Buď krachují anebo, v tom lepším případě, ukončují podnikání.
    Nikoho zmocných dnes nezajímá, že je zlikvidoval stát zamezením podnikání, a nikoho nezajímá, že mnohým tak z podnikání zůstanou na krku dluhy. A Schillerová se tváří, že vše vyřešila svou pětadvacítkou a svou plechovou hubou. Společně s Babišem má největší podíl a zodpovědnost za neštěstí tisíců rodin už teď.
  • Jsme v přímém přenosu svědky každodenních zmatků, lží a změn rozhodnutí. To má za následek šíření strachu mezi obyvatelstvem a další znejistění pro těžce zkoušené firmy.
  • Ať už je pravda o Covidu 19 jakákoliv, jisté je to, že široká veřejnost má z tohoto „čínského moru“ velký strach a politická špička také. Už tak složitou situaci umocňuje ještě ten fakt, že Babišovi PR kouzelníci naprosto chladnokrevně situaci využívají k výrobě jediného zachránce národa.
    Udělat z hloupého a namyšleného Vojtěcha úplného vola za tři dny nebyl problém. Ve vhodný moment ho odstřelí a ministrem udělá např. Prymulu. Méně přemýšliví, tedy jeho voliči, mu ještě zatleskají. Výše uvedené se může stát ještě do krajských voleb. V nich jde také o hodně.
  • Tikající časovanou ekonomickou bombou je „český kurzarbeit“. Ministryně Maláčová se chlubí, že tímto zachránila cca 780 000 pracovních míst. To znamená, že tento neuvěřitelný počet lidí je doma a bere plný plat. Vládní představitelé, kteří tento proces spustili a prodloužili ho v tyto dny do konce října, už ale neříkají, že nejméně polovina z těchto dotovaných míst už neexistuje!!! Navíc se chlubí i tím, že je u nás stále nejmenší nezaměstnanost v Evropě. Toto chlubení stojí stát měsíčně 18 miliard Kč. Po skončení tohoto neudržitelného experimentu stoupne nezaměstnanost na 10 % i více a k ekonomické se tak přidá i krize politická. Vánoce 2020 budou skutečně „veselé“.
  • Všem nám bylo jasné, že parlamentem schválený astronomický deficit 500 miliard Kč státního rozpočtu je připravený i na lákání voličů. Mně vadí ale to, jak pravice, do které patří i Strana soukromníků České republiky, Babišovi naivně sežrala lógr ohledně uvažovaného předvánočního příspěvku 4 –6 tisíc Kč důchodcům. Celkem cca 15 miliard Kč.
    a) Pokud chceme Babiše někdy odstavit od koryta, nesmíme mu takto hloupě přihrát velkou část z 2 500 000 starobních důchodců. Jejich vzpomínky na Kalouskovo přidání 40 Kč důchodcům je stále velmi živé a politicky zneužitelné.
    b) Je velmi necitlivé hrát si na zodpovědné pravicové ekonomické vizionáře zrovna u skupiny obyvatel, znichž nejméně 1 000 000 žije pod státem uznanou hranicí bídy. Sytý hladovému nevěří, je staré dobré přísloví.
    c) Jednorázových15 miliard korun je zanedbatelná částka proti tomu, co se v republice rozkrade. Jsme toho svědky dnes a denně. Být pravicový neznamená být bezcitný.A to v době, kdy se všechno rychle zdražuje. Tato velká skupina spoluobčanů je proti tomu ve většině naprosto bezbranná.

Na závěr si dovolím připomenout to, co jsem napsal asi před měsícem.

Andrej Babiš mj. z důvodů své vlastní bezpečnosti musí vyhrát parlamentní volby 2021, a navíc získat za každou cenu spojence k sestavení vlády, ve které bude opět premiérem. Pokud se mu to nepodaří a bude v opozici,v krátké době z něj bude poměrně odpuzující politická mrtvola. Všichni se na něj vrhnou a budou mu vracet jeho způsob vládnutí a chování. Jisté je i to, že dnes ustrašení policisté a prokurátoři naráz získají sebevědomí a otevřou své šuplíky. I úvěrující bankéři jeho impéria začnou být velmi netrpěliví.

Toto všechno Andrej Babiš ví. Proto je nutné si uvědomit, jaký soupeř proti nám stojí. Zkušený, velmi odolný, s dobrou průpravou z minulosti. Dnes a denně nám také dokazuje na svém parlamentním klubu a u členů své vlády, že je také skvělý loutkovodič. I dámy a pánové se skvělým vzděláním a profesní minulostí jsou schopni ze sebe dělat v parlamentu a ve vládě voly na jeho písknutí. Toto všechno nás čeká. Pokud vyhraje, nečeká naši republiku nic dobrého.

Proto přestaňme dělat chyby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.