Baránek (Soukromníci): Političtí potomci vrahů a likvidátorů demokracie oslavují 100 let od založení KSČ

18.05.2021 19:09 | Glosa

V pátek 14. května 2021 jsem si poprvé v životě koupil za 20 Kč deník KSČM, který se jmenuje Haló noviny. Ne, nezbláznil jsem se a ani nehodlám změnit své pravicové politické přesvědčení.

Baránek (Soukromníci): Političtí potomci vrahů a likvidátorů demokracie oslavují 100 let od založení KSČ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Strany soukromníků České republiky Rudolf Baránek

Z rádia mi totiž oznámili, že ten den oslavují komunisté z KSČM 100 let od založení KSČ a ve stranickém deníku je k této příležitosti celostránkový rozhovor s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

Vím, jak se pan předseda Filip rád ohání při projevech v parlamentu slovem demokracie. A tak jsem si řekl, že může být zajímavé, v jakém duchu promluvil ve stranickém tisku ke svým ovečkám, protože Haló noviny nikdo kromě komunistů nečte. I trafikantka, u které si kupuji cigarety každý den, byla z mého přání mírně zmatená do momentu, než jsem jí vysvětlil, co mě k tomu vede. A věřte, početl jsem si. Už nadpis článku „Je za co se stydět?“ vlastně říká vše. To, že se nemají za co stydět je zdůrazňováno při různých příležitostech v průběhu celého rozhovoru. I další „hesla“, která zvýrazňují rozbor určitých dějinných období, stojí za to.  „Jsou období v dějinách KSČ, která bych vytiskl zlatým písmem, a jsou jiná, která oprávněně kritizujeme, protože v nich naši předci podlehli subjektivismu či tlaku studené války.“ S tímto odůvodněním se pan předseda s lehkostí baletky přenesl přes zvěrstva 50. let minulého století, přes popravy 262 lidí z vymyšlených politických procesů – Milada Horáková, Heliodor Píka, zástupci církví, živnostníků, sedláků a nekomunistické inteligence. K těmto letům neodmyslitelně patří také znárodnění, a tím likvidace statisíců živnostníků, sedláků a podnikatelů, pracovní tábory a perzekuce obrovského množství občanů. A pan předseda také taktně pomlčel o tom, že v 50. letech byli jejich popravčí v takovém švunku, že se začali komunisté vraždit i mezi sebou – Rudolf Slánský a spol., atd. atd. A to bylo dle pana předsedy Filipa jenom proto, že jejich komunističtí předci podlehli subjektivismu či tlaku studené války. Když si po přečtení těchto řádků uvědomíme, že článek není adresován čtenářům z KLDR, ale některým našim spoluobčanům, tak mě zamrazí. Bohužel téměř 32 let po 17. listopadu 1989 a po čtyřicetileté zkušenosti s komunismem jsou mezi námi dál jeho přívrženci a výše uvedený článek si budou s nadšením číst celé jejich rodiny. Kolik jich je? Uvidíme ve volbách. Na závěr bych chtěl ještě zveřejnit velmi zajímavou pasáž pana předsedy, která se týká dneška. Poučme se.

Otázka: Právě uběhlo 100 let od vzniku KSČ. Kdysi by na státních budovách visely prapory. Dnes je to jinak. Čeká nás jen dehonestace a vypichování problémů a chyb. Nemyslíte? Asi ano. Ale to bych ještě hodnotil jako pozitivní přístup.

Otázka: Pozitivní? Jistě. O kom se mlčí, znáte to, jako by nebyl a že komunistická strana těm, kteří se spojili „ke svaté štvanici – tedy papež a car, Metternich a Guirot“ používám slova z Manifestu, jež dnes můžeme nahradit „globálním kapitálem, demokraty, Piráty počínaje a TOP 09 konče, primasem pražským, BIS i Ústavem pro studium totalitních režimů“ atd. vadí a že se stále bojí socialismu, je nepopiratelný fakt. Měli bychom být pyšní na to, že tolik času věnují na rozebírání socialistických myšlenek.  

Ano, jsou mezi námi. Dovolte odlehčení na závěr. Už naši političtí předkové za 1. republiky s nimi měli problémy. Gottwald, Fučík a další, když přijeli z Ruska, tak vždy komunismus, náš budoucí vzor, vychvalovali. Živnostenský pohled na rusofily vyjádřil velmi trefně poslanec, ministr a předseda Československé strany živnostensko-obchodnické středostavovské J. V. Najman na mítinku v Uherském Brodě v roce 1937. „Kdybych byl ministr vnitra, dám jim všem pas a peníze na cestu do Ruska, aby se už nevraceli.“ Bohužel ani tenkrát ani dnes se nechystají odjet. Nezbude nám nic jiného, že je a jim podobné porazit v letošních parlamentních volbách. Žijeme v těžce zkoušené zemi, ale za určitých okolností může být ještě hůř. Nezapomeňme na to.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…