Baránek (Soukromníci): Vážený pane primátore, bouchněte, prosím, do stolu

29.08.2023 19:05 | Tisková zpráva

Otevřený dopis Bohuslavu Svobodovi, primátorovi hlavního města Prahy

Baránek (Soukromníci): Vážený pane primátore, bouchněte, prosím, do stolu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rudolf Baránek, zakladatel SsČR

Vážený pane primátore,

z níže uvedených důvodů Vám píši jako poslední instanci proto, že z našich několika porevolučních jednání Vás jako prezidenta České lékařské komory a mne jako předsedy Sdružení československých podnikatelů vím, že jste normálně přemýšlející chlap. Jak Vás sleduji, ani ostatní funkce Vás až dodnes nezměnily.

Od prosince 1989 mezi zakladatele Sdružení československých podnikatelů, Hospodářské komory ČR a cechů patří pan Josef Kočovský. Od tehdy až dodnes předseda váženého Cechu fiakristů a povozníků Čech a Moravy. Jak jistě dobře víte, tento cech svým dekretem v roce 1598 povolil sám císař Rudolf II. Až do roku 1949, kdy cech zakázali komunisté, fungoval nepřetržitě. Ani Reinhard Heydrich a K. H. Frank v letech 1939 – 1945 je nezlikvidovali! Vzali jim část koní na frontu, ale nechali je žít!

V dnešní době hrozí, že slovutný, Vámi vedený Magistrát hlavního města Prahy bude po komunistech druhou likvidační institucí. Parta kolem radního Piráta Zábranského, podporovaná JUDr. Plickou, ing. Romanou Šonkovou, Pavlem Buršíkem a hlavní fanatičkou z Hlasu zvířat Lucií Votýpkovou, majitelkou fríského koně, dělají vše pro to, aby fiakry z Prahy zmizely a zůstaly jenom koloběžky. Posuďte jejich bojové heslo „Koně nemají sloužit k zábavě lidí, a tím k jejich zneužívání. Koně mají vedle lidí žít jako rovnocenný partner.“ Škrtem pera náhle neexistují zkušenosti generací tisíce let zpátky.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

Šiřitelé těchto „myšlenek“ si však patrně neuvědomují, že soužití koně a člověka patří ke kulturnímu dědictví společnosti a věnují se mu tisíce lidí po tisíce let v dobách dobrých i zlých. Pražští fiakristé stejně jako fiakristé v ostatních městech jsou po generace chovateli koní. Koním rozumějí a vědí, co koně k životu potřebují.

Praha je jediné místo na světě, kde Cech fiakristů a povozníků vybudoval na vlastní náklady v počátcích jejich obnovené činnosti v roce 1992 na Staroměstském náměstí hygienické stání s izolovaným podložím a zavedením vody potřebné k napájení, v případě vyšších teplot k chlazení dlažby pod koňmi a k oplachování dlažby k udržení čistoty. Vše je svedeno do hloubkové kanalizace. V Praze jezdí fiakry v šestihodinových směnách, na rozdíl od jiných evropských měst, kde jsou směny 10 až 14 hodin.

Cech fiakristů a povozníků Čech a Moravy má oporu a podporu mnoha špičkových odborníků jak z akademického prostředí, tak i lidí z praxe. Ti jsou připraveni vystoupit při jednání Zastupitelstva hlavního města Prahy.

Vážený pane primátore,

nejistota a zpochybňování provozu fiakrů v Praze se stává neúnosné. Radní Pirát Zábranský a někteří další manipulují s fakty a vyhrožují i jednotlivým fiakristům vysokými pokutami a likvidací jejich živnosti. Určitě se shodneme, že fiakristé nemají zkušenosti s různými fígly vrcholných úředníků. Jsou ze situace zděšeni.

Vážený pane, bouchněte, prosím, do stolu, ať je klid a jasno.

S veškerou úctou

Rudolf Baránek
zakladatel a člen vedení Strany soukromníků České republiky
emeritní předseda Sdružení československých podnikatelů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…