Bartošek (KDU-ČSL): Odmítáme, aby se ČR stala vazalem velkých zahraničních mocností

08.12.2018 10:48

KDU-ČSL chce společně s dalšími politickými stranami vytvořit sněmovní vyšetřovací komisi, která by hodnotila vliv cizích autoritativních režimů na Českou republiku a hledala by způsoby, jak tomuto vlivu lépe čelit.

Bartošek (KDU-ČSL): Odmítáme, aby se ČR stala vazalem velkých zahraničních mocností
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

V úterý to oznámili poslanci na společné tiskové konferenci, pod návrhem je podepsáno více než 40 zákonodárců z poslaneckých klubů KDU-ČSL, Pirátů, TOP 09, STAN, ODS, ČSSD a ANO.? Poslanci takto reagují na výroční zprávu Bezpečnostní informační služby (BIS) a Vojenského zpravodajství, ve kterých je upozorňováno na sílící špionážní aktivity Číny a Ruska.

Jan Bartošek, předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL, potvrzuje skutečnost, že cizí mocnosti zvyšují své aktivity na území ČR: „Za lidovce tvrdím, že Českou republiku nedáme. Odmítáme, aby se Česká republika stala vazalem velkých zahraničních mocností. Jsme připraveni v této komisi pracovat a aktivně navrhovat účinné nástroje, které budou eliminovat vliv cizích států."

Vyšetřovací komise by se měla zabývat informacemi o hrozbách pro Česko ze strany cizích států, mohla by také hledat inspiraci pro zlepšení situace v ČR u zemí, které už se podobnou problematikou zabývají déle.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině