Bartošek (KDU-ČSL): Proč jsem neodpověděl na anketu o sociálním bydlení

30.09.2017 17:30

V rámci předvolebních diskusí připravila Iniciativa Platforma pro sociální bydlení anketu na téma zákona o sociálním bydlení. Respondenty ankety byli kandidáti politických stran napříč politickým spektrem. Vážím si snahy a úsilí Platformy o zlepšení situace v oblasti bydlení v České republice, přesto jsem nemohl na anketní otázky odpovědět.

Bartošek (KDU-ČSL): Proč jsem neodpověděl na anketu o sociálním bydlení
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Jde mi především o věc a ne o to, jak se budou mé odpovědi vyjímat ve zveřejněných žebříčcích uvědomělých politiků. Nechci a nemůžu tak komplexní problematiku, jakou je sociální bydlení, vysvětlit pomocí dotazníkového šetření. Navíc bohužel otázky s nabídkou možných odpovědí nebyly formulovány zcela objektivně, nenabízely vyčerpávající spektrum možností odpovědí a postrádal jsem také odkazy na zdroje uváděných statistických dat.

Postoj KDU-ČSL k otázce bydlení je konzistentní a jasný. Zákon o sociálním bydlení cílí na ty, kteří potřebují nejen bydlení, ale především pomoc v podobě sociální práce. Je ale také nutné učinit zásadní kroky pro řešení bydlení mladých rodin a seniorů, kteří žádnou další pomoc nepotřebují, a přesto nemohou dosáhnout na komerční bydlení. Pro ty je vhodné tzv. dostupné bydlení, které ale není nutné zakotvit v zákoně. 

Věřím, že když si přečte vysvětlení našeho postoje, pochopíte, proč jsme na anketu odpovědět nemohli.

Jan Bartošek
místopředseda KDU-ČSL

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…