Bělobrádek (KDU-ČSL): Rodina je pro nás na prvním místě

18.10.2017 12:39

Náš volební program má přes dvě stovky konkrétních bodů. Ale všechny lze nakonec popsat jednou větou: to vše děláme pro rodinu a pro naše děti, aby se jim u nás dobře žilo.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Rodina je pro nás na prvním místě
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

Jde nám o pracující rodiče, kteří vychovávají děti. Chceme jim snížit daně, ne od nich vybrat peníze a ty pak přerozdělovat v sociálních dávkách. Náš prorodinný balíček představuje přes 50 miliard, které chceme nechat rodinám v kapse. Někdo může říci, že je to příliš velká částka. My si to nemyslíme. Život je otázkou priorit. A prioritou KDU-ČSL je výchova dětí.

Ty peníze nebudou nikde chybět. Nezmizí do daňových rájů. Nevyplatí se v dotacích velkým firmám. Nevyplýtváme je na pohodlný život těch, kteří se vyhýbají práci. Zůstanou rodičům. A ti je investují do svých dětí. Rodina se dvěma dětmi ušetří na daních přes 100 000 Kč ročně, samoživitelka se dvěma potomky skoro 80 000 Kč. K tomu daňový bonus za narození prvního dítěte 50 000 a za druhé a každé další 100 000 korun. Ti, kteří pracují a starají se o děti, se podle nás mají mít lépe.

Opravdu jde o priority. My nechceme dovážet na práci statisíce ekonomických migrantů. KDU-ČSL vidí budoucnost v českých dětech. Do těch stojí za to dávat peníze a péči. Rodina především.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…