Benešík (KDU-ČSL): V oblasti bezpečnosti a obrany se ANO a ČSSD rozcházejí s KSČM

11.07.2018 17:02

Projev na 17. schůzi Poslanecké sněmovny 11. července 2018 k žádosti vlády premiéra Andreje Babiše o vyslovení důvěry

Benešík (KDU-ČSL): V oblasti bezpečnosti a obrany se ANO a ČSSD rozcházejí s KSČM
Foto: Archiv OB
Popisek: Ondřej Benešík

Vážený pane místopředsedo, vážená vládo, dámy a pánové.

Já jsem si vyslechl projevy předsedů politických stran, tedy některých, kteří už mluvili a jenom k panu předsedovi Filipovi. Myslím si, že Pavel Bělobrádek nikdy neřekl, že Ústava zakazuje komunistům podíl na moci. On jasně řekl, že KDU-ČSL nikdy nepodpoří takovou vládu z principu, která se o takové hlasy opírá. To znamená, je to principiální záležitost a my nikomu žádná ústavní práva nechceme a nikdy nebudeme upírat.

Pokud jde o program, tak jsme slyšeli velký seznam toho, v čem se ty strany, které podporují tuto vládu, nebo které v nich sedí, shodnou. Ale jednou z klíčových oblastí, kterou má vláda garantovat, je zajištění bezpečnosti a obrany našich občanů. A východisko ANO a ČSSD se v této oblasti zásadně rozchází s východisky KSČM. Já si myslím, že v tom nejzákladnějším, co má vláda garantovat - zajištění obrany a bezpečnosti naší země a našich občanů - to prostě nemůže fungovat. A já jsem opravdu zvědavý na to, jak vláda bude tento základní atribut státu pro naše občany garantovat.

Také tady zaznělo lithium. A vina byla svalena na tehdejšího ministra někdy v roce 2010 Drobila. Já si vzpomínám na to zasedání Poslanecké sněmovny v týdnu před volbami. Ale tam, co se týče těch viníků, tam zaznívala úplně jiná jména. A dneska jsme zjistili, že vlastně za to mohl někdo, někdy v roce 2010. V tom roce 2017 před volbami to byli úplně, ale úplně jiní lidé. Je vidět, že časy se mění. Ale je pravda, já jsem tady pátým rokem, já si zdaleka tolik, jak někteří jiní nepamatujeme.

Díky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.