Berdychová: Na zajištění sociálních služeb v regionu půjde více než 165 milionů

18.01.2022 10:57 | Tisková zpráva

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků ve výši 165,5 milionu korun na zajištění fungování sociálních služeb. Kraj tak reaguje na zpoždění přísunu peněž od státu vlivem státního rozpočtového provizoria. Finanční podporu subjektům v sociálních službách budou ještě schvalovat krajští zastupitelé 31. ledna.

Berdychová: Na zajištění sociálních služeb v regionu půjde více než 165 milionů
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

„Vedle krajského rozpočtu se na financování sociálních služeb podílí také stát prostřednictvím svého dotačního programu. Přísun financí se ale vlivem státního rozpočtového provizoria zpozdí, proto pro zajištění provozu sociálních služeb využijeme k předfinancování krajské prostředky ve výši 165,5 milionu korun,“ sdělila náměstkyně hejtmana pro oblast sociálních věcí Martina Berdychová.

Finanční podpora Královéhradeckého kraje pokryje 142 žádostí v sociální oblasti v regionu. Na předfinancování kraj využije 120 milionů z výsledku hospodaření z roku 2021 a 45,5 milionu korun z dotací v sociálních službách. „Finance od státu by kraj měl obdržet během února letošního roku,“ doplnila náměstkyně.

Mezi podpořené poskytovatele patří například domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem, domovy pro osoby se zdravotním postižením, pečovatelské služby, pečovatelská a odlehčovací centra, domácí hospice, farní charity, občanská poradenská střediska, centra sociální pomoci, stacionáře, centra pro osoby se zrakovým či sluchovým postižením a další.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.