Bezděk (ANO): Dotační program na ochranu měkkých cílů se obejde bez finanční spoluúčasti kraje

26.12.2019 6:32

Středočeští radní schválili na svém posledním letošním jednání účast kraje na projektovém záměru, zaměřeném na bezpečnost škol a školských zařízení, zřizovaných Středočeským krajem. Dotační titul vypsalo ministerstvo vnitra.

Bezděk (ANO): Dotační program na ochranu měkkých cílů se obejde bez finanční spoluúčasti kraje
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Středočeský kraj je připraven čerpat finanční prostředky v rámci projektového záměru „Bezpečná škola 2020“, který plynule navazuje na rok 2019. Cílem projektu je zvýšit ochranu tzv. měkkých cílů ve Středočeském kraji, a to především zvýšit míru zabezpečení krajských škol proti závažným útokům a snížení pravděpodobnosti výskytu hrozby útoku ozbrojeného útočníka ve školním prostředí. „Středočeský kraj se této problematice věnuje systematicky a dlouhodobě. I když ne vždycky se dá tragédii předejít, jak ukázaly nedávné události v Ostravě, je nutné včas odhalit případné slabiny a udělat maximum pro to, aby školská zařízení v kraji byla bezpečná,“ uvedl krajský radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví JUDr. Robert Bezděk, CSc..

Mezi hlavní aktivity projektu patří vyhodnocení ohroženosti a tvorba Bezpečnostního auditu pro 10 krajských škol a následné vytvoření plánu školy pro mimořádnou událost "Ozbrojený útočník ve škole". Plán konkrétně stanoví, jak postupovat v případě ohrožení školy aktivním útočníkem. V těchto školách se pak uskuteční také interaktivní vzdělávací semináře pro celé pedagogické sbory. Aktivity proběhnou ve školách, které budou určeny Odborem školství krajského úřadu.

„Vyhlášený dotační program na ochranu měkkých cílů na rok 2020 je pro nás výhodný i v tom, že se obejde bez jakékoli finanční spoluúčasti kraje,“ dodal radní Bezděk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …