Blaha (ODS): Po čtyřech letech jsme zpět ve vedení kraje, vláda levicové koalice skončila

30.10.2016 17:07

Strany a hnutí nové krajské koalice, která bude mít v zastupitelstvu 29 z 45 křesel, podepsaly v pondělí navečer ve zlínské Orlovně, krajském sídle lidovců, koaliční smlouvu. ODS obsadila rezort dotačních programů, rozvoje venkova a cestovního ruchu.

Blaha (ODS): Po čtyřech letech jsme zpět ve vedení kraje, vláda levicové koalice skončila
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Tři zastupitelé, jedno místo v nově zvolené Radě kraje - zisk ODS ve Zlínském kraji v letošních krajských volbách. Radním se stává Jan Pijáček, dlouholetý zkušený politik, současný starosta Vlčnova. Bude spravovat oblast jemu blízkou - dotační programy, rozvoj venkova a cestovní ruch: „Nebudu, obrazně řečeno, sedět jedním zadkem na dvou židlích. Za 26 let, co jsem na úřadě ve Vlčnově, jsem se naučil, že člověk by měl dělat jednu práci a má ji dělat pořádně,“ uvedl Jan Pijáček. „ Nejprve chceme zprůhlednit finanční toky na kraji. Takže zveřejníme na internetu všechny smlouvy, které budou uzavřeny. Musíme se ještě dohodnout na tom, zda od finančního objemu 50, či 100 tisíc korun a více. Záleží nám na tom, aby náš kraj ztratil pověst nejhůře komunikujícího kraje v republice, kterou získal za doby předchozího vedení."

"Pro mě osobně je velkým zadostiučiněním, že ve vedení kraje už nejsou komunisté a zemanovci", okomentoval volební výsledky JUDr. Stanislav Devátý, který již poněkolikáté podpořil ve volbách ODS ve Zlíně a rovněž usedne v příštím volebním období v krajském zastupitelstvu.

Výsledky těchto voleb ukázaly, že patříme do politického prostoru nejen Zlínského kraje. Jsme relevantní politickou silou,  což dokazuje i skutečnost, že se volební výsledek podařilo přetavit do členství v koalici krajského zastupitelstva. Umožňuje nám to aktivně prosazovat náš program při ovlivňování dění a rozhodování v kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Koalice se pokusila ukončit schůzi, aby stihli hokejový zápas

19:05 Fiala (SPD): Koalice se pokusila ukončit schůzi, aby stihli hokejový zápas

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě