Brzobohatá (ANO): Demokracie je diskuze, ne diktát těch „lepších“ lidí z Prahy

17.08.2022 17:37

V minulých dnech jsem zaznamenala předvolební výkřik nominanta TOP 09 Zdeňka Šarapatky, který stejně jako já kandiduje v senátním obvodu č. 28 – Mělník.

Brzobohatá (ANO): Demokracie je diskuze, ne diktát těch „lepších“ lidí z Prahy
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Andrea Brzobohatá

Na Twitteru pozurážel prezidenta, opoziční politiky, voliče ANO i běžné spoluobčany, kteří si dovolili mít jiný názor. Na první pohled je jasné, že spojovat lidi opravdu nechce. Jen kádrovat, útočit a zastrašovat, jak jsme od politiků TOP 09, kteří přináší tu „lepší“ politickou kulturu, zvyklí.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Tohle se mi bytostně příčí. Negativní vymezování, sprostota a ideologické války jsou mi naprosto cizí. Nikoho nekádruji, nikoho neurážím, jen chci sloužit občanům. Nabízím jednoduché lidské hodnoty, které jsou založeny na tradici, vstřícnosti, toleranci a respektu k ostatním - přesně ty ideály, kvůli kterým jsme v roce 1989 stáli na náměstích. Demokracie je diskuze, ne diktát těch „lepších“ lidí z Prahy.

Taky nechápu jeho křížovou výpravu proti dvakrát legitimně zvolenému prezidentu republiky. Je totiž veden osobním zájmem i pomstou a nikoliv touhou sloužit demokracii a občanům. Svůj mandát tak využije pro svůj prospěch a nikoliv pro občany, jak by měl. Osobně se chci zasadit o to, aby senát nebyl nástrojem zhrzených politiků na vyřizování starých účtů. Budu bránit zneužívání ústavy, jako byl např. nepovedený pokus o odvolání pana prezidenta. Senát je tu pro lidi, nikoliv pro postranní úmysly koaličních politiků.

Nejvíc jsme se nasmála, když Šarapatka prohlásil, že chce bojovat proti organizovanému zločinu v politice. To by musel bojovat proti vlastní vládě a vlastním straníkům. Takový Jiří Pospíšil, lídr TOP 09 v komunálních volbách v Praze, byl s Redlem na dovolené a novinářům lhal, že se skoro neznají. Pak by se asi měl věnovat Vítu Rakušanovi, předsedovi hnutí STAN, které založili mafiáni a dosazují své lidi do tajných služeb. Jenže to asi od tohoto aktivisty čekat nemůžeme.

Skutečným cílem pana Šarapatky je udržet současný status quo. Tedy situaci, kdy vládní koalice ovládá poslaneckou sněmovnu, senát, mediální rady, značnou část krajů, Prahu a další desítky obcí v České republice. Do toho jim sekundují Česká televize a různé na oko nezávislé neziskové organizace, jako je třeba Milion chvilek. Šarapatka chce stůj co stůj udržet tento mocenský komplex – chobotnici propletených stran, které by se do poslanecké sněmovny ani nedostaly, nebýt podvodu zvaném předvolební koalice. Kandiduje kvůli moci, nikoliv kvůli vám, občanům.

Já budu dělat přesný opak. Budu prosazovat pluralitu názorů, budu hájit důstojnost obyčejných lidí a budu tvrdě požadovat, aby veřejná média informovala ve všech případech objektivně a nestraně.O směřování země mají rozhodovat voliči a nikoliv sekretariáty stran, které mají v preferencích 3 %, nebo neziskové organizace financované bůh ví kým. Jsem úplně jiná než pan Šarapatka. Snažím se s lidmi dohodnout, své nárazové rozdíly vydiskutovyat a pokud budu mít to štěstí a budu v senátních volbách zvolena, tak bude v senátu konečně někdo, kdo se také zajímá o běžného občana.

Přijďte k volbám. Jsou již pátek 23. a sobotu 24. září 2022.

Musíme si naslouchat a potom bude líp!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.