ČSSD: Výsledky stranických primárek v Olomouci, Jičíně, Královéhradeckém a Středočeském kraji

03.04.2016 19:20

Sociální demokracie oznamuje další výsledky stranických primárek. Konečná čísla přišla ze senátního obvodu č. 61 Olomouc, senátního obvodu č. 37 Jičín, Královéhradeckého a Středočeského kraje. Všechna čtyři hlasování probíhala ve volebních místnostech v souladu s pravidly příslušných volebních řádů.

ČSSD: Výsledky stranických primárek v Olomouci, Jičíně, Královéhradeckém a Středočeském kraji
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Pokud se jedná o senátní obvod Olomouc, voleb se účastnilo 55,56 % všech oprávněných hlasujících. Z nich 80,95 % podpořilo Martina Tesaříka, který tak bude obhajovat senátorské křeslo.

V senátním obvodu Jičín se při účasti 61,96 % rozhodovalo mezi Pavlem Hlaváčem a Josefem Táborským. Členové a členky strany v příslušném senátním obvodu vyjádřili podporu senátorovi Josefu Táborskému. Ten obdržel 78,95 % hlasů, Pavlovi Hlaváčovi dalo hlas 16,96 % zúčastněných hlasujících.

V pořadí třetím místem konání dnešních stranických primárek nejsilnější vládní strany byl Královéhradecký kraj. Zde se voleb účastnilo 56,91 % všech členů krajské organizace. Kandidát na lídra Jiří Štěpán získal podporu 79,85 %.

Jako poslední ohlásili výsledky sociální demokraté ve Středočeském kraji. Voleb se tam účastnilo 49,14 % oprávněných voličů, z nichž se 84,94 % rozhodlo, že o funkci hejtmana kraje se bude ucházet Miloš Petera. Před volbami navržená kandidátní listina zůstala po hlasování beze změn.

Kompletní výsledky senátních primárek naleznete ZDE. Jak dopadly dosavadní krajské primárky, můžete vidět ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…