ČSSD: Zvyšujeme podporu pracovních míst pro dlouhodobě nezaměstnané na dvojnásobek

02.12.2016 13:11

Poslanecká sněmovna začala projednávat vládní novelu zákona o zaměstnanosti, jejímž hlavním cílem jsou změny v oblasti zprostředkování zaměstnání agenturami práce.

ČSSD: Zvyšujeme podporu pracovních míst pro dlouhodobě nezaměstnané na dvojnásobek
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Dobrou zprávou pro zaměstnavatele a uchazeče o práci vedené v evidenci úřadů práce je zvýšení podpory státní aktivní politiky zaměstnanosti.

„V oblasti agenturního zprostředkování práce se zvyšuje ochrana dočasně přidělených zaměstnanců,“ uvedl Roman Sklenák, předseda Poslaneckého klubu ČSSD. Navrhuje se také zpřesnění podmínek pro udělení příslušného povolení ke zprostředkování zaměstnání, potřeby úpravy sankcí, ale i stanovení jasnějších pravidel ve vztahu k uživatelům agenturních pracovníků.

V oblasti aktivní politiky zaměstnanosti ministerstvo práce a sociálních věcí navrhuje prodloužit maximální dobu poskytování příspěvku na vyhrazené společensky účelné pracovní místo. Ta zaměstnavatel zřizuje na základě dohody s úřadem práce a obsazuje zejména uchazeči o zaměstnání, kterým nelze zajistit pracovní uplatnění jiným způsobem.  Jedná se i o takové místo, které si zřídí uchazeč o zaměstnání tím, že zahájí samostatnou výdělečnou činnost. „Doposud byla maximální doba poskytování tohoto příspěvku stanovena na dvanáct měsíců, podle novely se prodlouží na dvojnásobek. Jedná se o pomoc hlavně dlouhodobě nezaměstnaným, aby měli delší čas nalézt trvalé uplatnění na trhu práce,“ vysvětlil Roman Sklenák.

Novela zákona nyní míří k dalšímu projednání do sněmovního Výboru pro sociální politiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy