ČSSD a nezávislí: Solidarita pro Prahu 4

09.08.2022 17:46

Nová služba senior taxi pomůže seniorům i handicapovaným žít co nejdéle doma

ČSSD a nezávislí: Solidarita pro Prahu 4
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 4

Praha 4 má nejvyšší průměrný věk svých obyvatel mezi centrálními částmi hlavního města. Kandidáti z „ČSSD a nezávislí: Solidarita pro Prahu 4“ proto ve svých programových prioritách pro komunální volby počítají se zřízením senior taxi. Jde o službu určenou občanům od sedmdesáti let a držitelům průkazů TP, ZTP a ZTP/P.  

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Pomoc seniorům či lidem se zdravotním omezením byla, je a vždy bude jednoznačná priorita sociální demokracie. „Současné vedení radnice bohužel vůbec nezvládlo zahájit stavbu nového domova seniorů Hudečkově ulici, natož na něj najít peníze. Uspořádalo pouze bizarní divadlo s klepáním na údajný základní kámen. Náš návrh na novou službu senior taxi ovšem vychází vstříc lidem, kteří chtějí co nejdéle plnohodnotně žít ve svých domovech, ve svém přirozeném prostředí, a to navzdory vysokému věku nebo horšímu zdraví. Senior taxi umožní dopravu po Praze za symbolickou cenu, a to do zdravotnických zařízení a na úřady jako třeba polikliniky nebo pošty. Podobná služba již funguje v jiných městských částech, kde jsme se inspirovali,“ říká lídr kandidátky Petr Horálek.   

Senior taxi pomůže nejen významné části obyvatel Prahy 4, ale také ke zlepšení životního prostředí. „Pro tuto službu plánujeme zakoupit s využitím evropských dotací minimálně dva elektromobily a vybudovat pro ně nabíjecí stanici na území městské části,“ vysvětluje Petr Pravda, který rovněž kandiduje za „ČSSD a nezávislí: Solidarita pro Prahu 4“. Provoz nově pořízených elektromobilů bude ekologický, ale i ekonomický. „Počítáme s tím, že radnice je využije také pro rozvážku jídel seniorům, případně i pro další sociální služby. Nemůže se tak stát, že by vozy nečinně zahálely,“ dodává volební manažer Pavel Traub.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…