Celý (KDU-ČSL): Bruselem to nekončí

24.03.2016 7:35

Úterní události zasáhly každého z nás. Tragédii vnímám jako obrovské varování pro celou Evropu.

Celý (KDU-ČSL): Bruselem to nekončí
Foto: kdu.cz
Popisek: Roman Celý, KDU-ČSL

Nemusím jít hlouběji do historie, stačí si připomenout útoky v Londýně, následně v Paříži a nyní v Bruselu. Vypadá to, jakoby celou Evropu považovali teroristé za snadnou a slabou oběť. Ačkoliv byl Brusel dlouhodobě připravován na to, že k podobné katastrofě může dojít, varování a následná opatření se stala součástí života tamních lidí a, bohužel, jak dosvědčili i naši europoslanci, bezpečnostní opatření nebyla důsledně dodržována.

Dnes je více než kdy jindy nutné udržet Schengenský prostor – i za cenu tvrdých a nekompromisních opatření. Bruselská tragédie nás musí usměrnit v uvažování a plánování. Je třeba se zamyslet, jak moc je nutné cestovat na místa, kde hrozí vysoké nebezpečí teroristických útoků, únosů nebo ozbrojených konfliktů.

To platí i v případě školních zájezdů a studijních cest. Nežijeme v ráji, s rizikem terorismu musíme v EU už bohužel počítat. Nebude to snadné pro nikoho z nás. Věřím ale, že takováto tragédie povede k většímu semknutí a spolupráci mezi jednotlivými členskými státy, a tím i k posílení bezpečnosti uvnitř EU i na jejích hranicích. Ne k rozkladu, jak by si přáli nejen sami teroristé, ale i mnozí "kohouti na lokálním smetišti".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.