Černochová (ODS): Dokázali jste, že jenom v Praze ke konci roku bude chybět více než 800 policistů

17.12.2019 22:55

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny 17. prosince ke změně zákona o státní sociální podpoře.

Černochová (ODS): Dokázali jste, že jenom v Praze ke konci roku bude chybět více než 800 policistů
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

Děkuji. Chtěla bych požádat pana ministra Hamáčka, aby méně křičel a lépe artikuloval. To zaprvé. Zadruhé jsem se chtěla zeptat tady pana ministra, jestli skutečně tu éru pana ministra Chovance on považuje za úspěšnou éru v resortu, do kterého nastoupil, protože jestli nám, pane ministře, něco vyčítáte, tak si myslím, že se obraťte více na vašeho kolegu, protože za nás ti policisté alespoň měli v čem chodit, v čem jezdit a čím být chráněni. Tím myslím balistickou ochranu, kterou jste nedokázal ani vy, ani váš předchůdce vyřešit, takže policisté nosí vesty, které neodpovídají balistické ochraně. Myslím si, že neříkám nic nového. Členové výboru pro bezpečnost mne slyšeli v minulém týdnu, kdy jsem chtěla informace, jak toto bude pan ministr Hamáček řešit, protože to skutečně považuji za zásadní.

Pane ministře, co jste dokázali vy? Dokázali jste, že jenom v Praze ke konci roku 2019 bude chybět více než 800 policistů, a to včetně takových kapacit a takových lidí, jako byl pan plukovník Mareš. (Řečnice nejprve mluví klidně, později emotivně a nyní už velice hlasitě.) To je výsledek vaší práce! (Potlesk zprava. Reakce ze středu pléna: Hlavně že se tu nemá křičet.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.