Černochová (ODS): Naši pedagogové opět ukázali, že zvládnou i nemožné

06.12.2021 20:33 | Tisková zpráva

Radní Prahy 2 na svém dnešním jednání schválili mimořádné odměny ředitelům základních a mateřských škol zřizovaných městskou částí z rozpočtu těchto příspěvkových organizací v celkové výši 540 tisíc korun.

Černochová (ODS): Naši pedagogové opět ukázali, že zvládnou i nemožné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Vedení městské části tím chce zohlednit jejich úsilí, které výrazně překračuje běžnou organizační agendu.

„Naši pedagogové opět ukázali, že zvládnou i nemožné. Výuku dokázali zajistit i v náročných podmínkách sílící pandemie, hrozících karantén a zvýšených hygienických opatření. Mají můj neskonalý obdiv. Jsou to profesionálové, kteří pracují s obrovským nasazením a naše poděkování i ocenění si zaslouží,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová, která má oblast školství ve své gesci. Situaci ve školách bedlivě sleduje a s pedagogy se také pravidelně schází. „Pokud to jenom trochu epidemická situace dovolí, ráda jim poděkuji i osobně na již tradičním slavnostním setkání na přelomu roku,“ dodává starostka.

Praha 2 zřizuje 9 mateřských a 10 základních škol. Od počátku epidemie školky a školy podporuje, prostřednictvím odboru školství jim pomáhá se zajištěním hygienických potřeb, dezinfekce, ochranných prostředků apod.

Radnice také letos na jaře zprostředkovala naočkování většiny pedagogů v očkovacím centru Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. A i nadále je připravena dělat maximum pro to, aby školská zařízení zůstala otevřena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.