Černochová (ODS): Pane Babiši, zapomněl jste si nastavit budíček

28.12.2019 19:12

Komentář na facebookovém profilu k tzv. Národnímu investičnímu plánu

Černochová (ODS): Pane Babiši, zapomněl jste si nastavit budíček
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

Tak jsem také nahlédla do tzv. Národního investičního plánu, který hovoří o 20 tisících projektů, plánovaných na roky 2020-2050, jejichž celková výše by měla dosahovat 8 bilionů Kč. Dočetla jsem se, že všechny uvedené projekty musí splňovat podmínku dlouhodobosti dopadu (převyšující 5 let) a velikost projektu (minimálně 50 mil. Kč, respektive 300 mil. Kč u dopravních projektů). Hádala bych, že takové podmínky splňují i některé investice do naší armády?

Budete ale asi překvapeni stejně jako já. Evidentně nesplňují! Celý ten snář předsedy vlády Babiše neobsahuje ani slovo o investicích do obrany. Nula! Tuto kapitolu jednoduše vypustil. Jak to mám chápat?

Obrana má sice své plány, ale opomenout jí zcela v takto klíčovém dokumentu, jak říká sám A. Babiš, mi připadá, že to s deklarovanými cíli v obraně nemyslí vláda zas tak vážně. Tady se zase někdo nebezpečně zasnil. Já raději zůstanu bdělá a budu nadále usilovat o to, aby obrana nebyla popelkou a naopak byla na popředí priorit. Pane Babiši, zapomněl jste si nastavit budíček, probuďte se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie