Červenka (Trikolóra): Antisystémové rozhodnutí krizového štábu

26.03.2020 11:49

Právě lidé, pracující ve zdravotnictví či sociálních službách, se měli stát nejvýraznějším cílem omezení pohybu v přeshraničním styku. Kde jinde dochází k větší příležitosti k nákaze virem než právě v jejich oboru.

Červenka (Trikolóra): Antisystémové rozhodnutí krizového štábu
Foto: youtube.com
Popisek: Miroslav Červenka

Tak tohle je zatím bezkonkurenčně nejstupidnější rozhodnutí vlády/krizového štábu za dobu trvání koronavirové krize. Právě lidé pracující ve zdravotnictví či sociálních službách se měli stát nejvýraznějším cílem omezení pohybu v přeshraničním styku. Kde jinde dochází k větší příležitosti k nákaze virem než právě v jejich oboru. Přitom právě z něj přicházely z Německa zprávy, jak Němci zakazují nosit Češkám a Čechům na pracovištích roušky, aby „nešířili paniku". Ve Španělsku se již nakazilo více než 5 000 pracovníků tohoto segmentu služeb a v Itálii jsou známé dokonce dva případy sebevraždy nakažených.

Rozhodnutí je absolutně antisystémové. Německo je aktuálně ve stavu vyšší promořenosti koronavirem než Itálie před 14. dny. Umí si někdo představit důsledky toho, že by mezi Itálií a námi pendlovali jen tak denně stovky pracovníků ve zdravotnictví a sociálních službách, kteří pracují přímo v epicentru nákazy?

Anketa

Měl by se seškrtat rozpočet ministerstva obrany?

92%
8%
hlasovalo: 14832 lidí

Nic by na tom nemělo měnit, že nás o tuto výjimku požádala německá a rakouská vláda, protože „zdravotnictví, sociální služby a integrované záchranné systémy jsou klíčové pro zvládání pandemie koronaviru, a proto je nezbytné neohrozit jejich fungování na obou stranách hranice." A v době bez koronaviru naše zdravotnictví snad není klíčové? A jak se k nám chovají německé a rakouské nemocnice? Lákají naše lékaře a sestry, aby opustili naše nemocnice a naše pacienty a šly za vyšší plat pracovat k nim. A daří se jim to.Ono totiž v nedalekém Německu či Rakousku za lepší peníze pracovat a u nás za nižší náklady žít je ideální řešení.Pánové Babiš s Hamáčkem by si měli přijít minimálně na dobu jednoho týdne lehnout do nějaké nemocnice v příhraničí, kde se to jen hemží lékaři z Ukrajiny, Vietnamu, Angoly a podobných zemí.

Málo platné, Babiš a zejména Hamáček jsou tvrdě zasažení změkčilostí městského liberalismu a nejde jim ve chvílích, kdy je zapotřebí tvrdosti, zásadovosti a hájení si především svých zájmů důvěřovat. Jak by asi hájili hranice v případě náporu migrantů podobného, s jakým se dnes vypořádávají Řekové?

(převzato z Profilu)

Mgr. Miroslav Červenka

  • Trikolora
  • předseda Trikolora Ústecký kraj
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.