Červíček (ODS): Autobusy pojedou, ÚOHS rozhodl ve prospěch kraje

14.12.2019 18:48

Královéhradecký kraj obdržel rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. V zadávacím řízení na zajištění veřejné autobusové dopravy na další desetileté období kraj nepochybil a nyní může uzavírat smlouvy s vybranými dopravci. O zakázku se podělí pět firem s předpokládaným termínem podepisování smluv koncem ledna 2020.

Červíček (ODS): Autobusy pojedou, ÚOHS rozhodl ve prospěch kraje
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Obdrželi jsme rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže pro nás s pozitivním výsledkem. Všechna rozhodnutí jsou pravomocná, tudíž nic nebrání v uzavření smluv s vybranými dopravci, kteří budou od roku 2021 v nových smluvních podmínkách provozovat veřejnou autobusovou dopravu ve všech osmi oblastech Královéhradeckého kraje,“sdělil první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství. Dodává, že nyní bude následovat proces přípravy smluv s předpokládaným termínem jejich podepisování koncem ledna 2020.

Průměrná vysoutěžená cena je 35,80 korun za jeden kilometr a vyplývá z cen v jednotlivých osmi oblastech Královéhradeckého kraje, ve kterých vybraní dopravci budou pro kraj dopravu zajišťovat:

  • Broumovsko – sdružení společností CDS Náchod a P-Transport (33,23 Kč/km)
  • Náchodsko – CDS Náchod (33,22 Kč/km)
  • Novoměstsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus (35,83 Kč/km)
  • Trutnovsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus (36,37 Kč/km)
  • Královédvorsko – BusLine KHK (37,49 Kč/km)
  • Jičínsko – BusLine KHK (36,89 Kč/km)
  • Rychnovsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus (38,85 Kč/km)
  • Hradecko – BusLine KHK (34,89 Kč/km)

„Čelili jsme celkem 26 návrhům, námitkám a podnětům, z toho bylo devětkrát zahájeno správní řízení a řešilo se deset rozkladů. Královéhradecký kraj doposud nikdy nevyhlašoval zakázku v tak velkém finančním objemu. Jsem nesmírně rád, že se to povedlo a děkuji všem zaměstnancům z odboru dopravy a také právním zástupcům za odvedenou práci,“ doplnil náměstek Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy loni v říjnu. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun. Tendr zajistí autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.