Chabr (TOP 09): THMP už dávno není jen klasickým správcem veřejného osvětlení

27.08.2020 17:34

Zástupci Prahy podepsali smlouvu o zvýšení základního kapitálu městské společnosti THMP. To jí umožní převzetí další agendy i zkvalitnění servisu.

Chabr (TOP 09): THMP už dávno není jen klasickým správcem veřejného osvětlení
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

Pražští zastupitelé na posledním předprázdninovém zasedání rozhodli o navýšení základního kapitálu městské společnosti Technologie hlavního města Prahy, a.s. (dále THMP) o 68 milionů na rovných 200 milionů korun. To jí dovolí převzetí dalších technologií do své správy, rozvoj nových projektů i zkvalitnění servisu pro občany. Smlouvu o úpisu akcií minulý týden podepsali zástupci městské společnosti a vedení hlavního města.

„THMP jako společnost stoprocentně vlastněná hlavním městem Prahou vznikla v roce 2018, aby zajistila kvalitní správu, provoz a údržbu pražského veřejného osvětlení. Pro tuto činnost se musela dovybavit vlastním kapitálem, provést akvizici personálu a potřebné investice. V následujícím roce začala i s obnovou a modernizací veřejného osvětlení, v roce 2020 potom s činnostmi souvisejícími se zajištěním provozuschopnosti městského kamerového systému. Momentálně zajišťuje také činnosti týkající se přípravy projektu nového pražského městského mobiliáře,“ představil vývoj společnosti pražský radní Jan Chabr s tím, že by její působení mělo mít i nadále rostoucí charakter, např. v oblasti správy telemetrických a signalizačních dopravních systémů.

Anketa

Je špatně, když se lidé smějí zranění prezidenta Zemana?

95%
5%
hlasovalo: 13769 lidí

Podle předsedy představenstva THMP Tomáše Jílka záměr na navýšení základního kapitálu schválilo představenstvo společnosti už v dubnu letošního roku. „Vycházeli jsme při tom z návrhu střednědobého strategického plánu a na něj navazujících dokumentů. THMP už dávno není jen klasickým správcem veřejného osvětlení, její obrat v příštím roce přesáhne půl miliardy korun. Jak vyplývá i z názvu, pod naši správu postupně přecházejí i další městské technologické celky. S růstem přirozeně souvisí i zvyšující se nároky na dostatečný počet zaměstnanců nebo třeba pořízení různorodé techniky,“ doplnil.

Dnes se THMP stará o 135 tisíc stožárů veřejného osvětlení, městský kamerový systém, ve kterém je integrováno asi 4 500 kamer, slavnostní osvětlování 140 pražských památek a architektonicky významných staveb, téměř 470 veřejných hodin a 60 hodin na pražských věžích. „Pro město je výhodné mít klíčovou infrastrukturu pod plnou kontrolou, i z tohoto důvodu jsme před dvěma lety zakládali městskou společnost a dále do ní investujeme,“ uzavřel radní Chabr.

Hlavní město Praha upíše 3 400 kusů akcií společnosti THMP ve jmenovité hodnotě 20 tisíc korun. Akcie upíše jako jediný akcionář a emisní kurz bude roven jejich jmenovité hodnotě. Hodnota, o kterou se základní kapitál společnosti THMP navýší, vzešla z doporučení auditní zprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.