Chalánková (TOP 09): Senát žádá po vládě vyhodnocení antigenního testování ve školách

22.04.2021 14:15

Senát žádá po vládě, aby vyhodnotila efektivitu antigenního testování ve školách a v návaznosti na to přijala kroky, které zajistí citlivější přístup k dětem. Vláda má senátory informovat do konce května.

Chalánková (TOP 09): Senát žádá po vládě vyhodnocení antigenního testování ve školách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka Jitka Chalánková

Zmíněné úkoly pro vládu obsahuje doprovodné usnesení k projednávanému zákonu o ošetřovném. Senát ho z iniciativy senátorky Jitky Chalánkové schválil přesvědčivou většinou na své středeční schůzi.

„Žalostný přístup státu k dětem, jejich vzdělání a dětství nelze už více přehlížet. Průběh testování i vlastnosti vybraných testů budí od počátku pochybnosti o své účelnosti. Protože do škol postupně zamíří další ročníky dětí, měla by vláda efektivnost dosavadního antigenního testování bezodkladně vyhodnotit a reagovat odpovídající změnou způsobu testování nebo jeho úplným zrušením,“ myslí si Jitka Chalánková.

Senátoři podle ní v tuto chvíli vyslali vládě signál, že současný systém testování ve školách nepovažují za ideální a žádají jeho vyhodnocení. „Je třeba vždy postupovat s ohledem na nejlepší zájem dítěte a v souladu s principy právního státu, jak potvrdili senátoři,“ říká Chalánková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Na cílený rozvoj venkova směřuje 64 milionů

18:05 Hejtman Červíček: Na cílený rozvoj venkova směřuje 64 milionů

Na rozvoj menších obcí formou dotační podpory obecních projektů v rámci Programu obnovy venkova Král…