Chalupa (ANO): Kdyby k něčemu došlo, stejně bychom se neubránili - to si opravdu myslíme?

09.02.2019 11:20

Mít se realitivně, materiálně dobře a přesto někde v hloubi duše cítit hnus a zahanbení z vlastního strachu pojmenovat věci jak si zaslouží, neschopnost se rovně se postavit - s tím se mi tedy žít nechce!

Chalupa (ANO): Kdyby k něčemu došlo, stejně bychom se neubránili - to si opravdu myslíme?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Pokud budeme v době oslav České státnosti považovat za dostatečný projev vlastenectví - ve zkratce - alegorický průvod zastaralé vojenské techniky na Letné, pokud ředitelé škol budou prezentovat svůj soukromý (tedy nikoliv demokratický) názor tím, že budou odstraňovat obraz prezidenta ČR ze stěn ve třídách, pokud se bude BIS bude věnovat DějeBisu místo toho aby chytala/a chytila/ špióny a své si chytnout nenechala, pokud se ČR bude vlamovat do záležitostí jiných národů, nabíhat si zcela nepochopitelně „na vidle“ arbitráží, pokud naši volení zástupci v EU nehájí ve společenství evropských národů naše přirozené zájmy, zájmy Českých občanů a budou tolerovat věci, které jsou špatně -  k ničemu dobrému to nepovede……a čert vem průzkumy, realita bude čím dál smutnější.

Mít se dobře a přesto někde v hloubi duše cítit hnus a zahanbení z vlastního strachu pojmenovat věci jak si zaslouží, s tím se mi tedy žít nechce!

Pokud se tak neděje ve školách - a jsou učitelky, které jsou schopné děckám vykládat, že Československo osvobodili Američané?! – jsme to především my rodiče a naší rodiče, kteří by si měli udělat čas na to, aby jsme svým dětem znovu - tak jako jsme to zažívali my – vyprávěli Staré pověsti České, aby věděli kdo to byl Jan Hus a Amos Komenský, kdo to byl pan Hynek Mácha, pan Vichterle a pan Neruda, pan Mikoláš Aleš a Zdeněk Burian, Smetana a Dvořák,  jak se stavělo Národní divadlo, kdo létal na britském nebi a sestřeloval nácky v leteckých bitvách o Anglii a kdo to byl Ludvík Svoboda, ...Že svět není jen to na co čučí v displejích mobilů, svět youtuberů. Měli by od nás vědět, že nesmírně bohatý svět je skryt v knihách a že za vlastnictví některých knih lidé shořeli na hranicích inkvizice, že existuje místo jako je Osvětim, Coventry či Lidice, Stalingrad a Drážďany, měli by vědět kdo je vinen vznikem dvou světových válek a proč v nich lidé umírali – a hlavně by měli vědět že svět není jen vyumělkovaný reklamní obraz – měli by vědět, že svět není černý a bílý a že pravda není to, že to říkali v televizi, že po pravdě se musí pátrat i s tím, že „PRAVDA“ je také velmi nebezpečná a pro pocit vlastní pohody velmi nepohodlná.  

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Měli by hlavně od nás vědět, že je slušné říkat druhým lidem dobrý den, že starým lidem se má pomáhat, že ubližovat jiným dětem je hnus a srabáctví... Že cizí majetek nebo fyzická integrita je tabu, ale tvrdě si bránit své do posledního dechu (a měli by to i umět) je naprosto v pořádku.

Na to, aby naše věděli že jsou Češi, na to fakt nepotřebujeme aby se z našich daní platily miliardy korun genderovým, proislámským a jiným poťapaným neziskovkám - na to stačí náš skutečný zájem o osud našich dětí, budoucí generace, chce to jen oněco více pozornosti a času těm, kteří to vezmou po nás.

rozum a srdce

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…