Členové ČSSD v prvních čtyřech krajích zvolili lídry a schválili kandidátní listiny

28.05.2017 9:18

Lídry a definitivní podobu kandidátních listin pro volby do Poslanecké sněmovny schválili členové ČSSD v prvních čtyřech krajích. Hlasování ve volebních místnostech pobíhalo včera a dnes v Jihomoravském, Karlovarském, Královéhradeckém a Středočeském kraji.

Členové ČSSD v prvních čtyřech krajích zvolili lídry a schválili kandidátní listiny
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Lídrem v Jihomoravském kraji byl zvolen předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, získal 62 % hlasů. „Děkuji členům ČSSD v Jihomoravském kraji za projevenou důvěru a slibuji, že do podzimních voleb půjdu s maximálním nasazením a budu hájit sociálně demokratické hodnoty, na kterých je naše strana postavena,“ komentoval hlasování Bohuslav Sobotka.

Dvojkou na jihomoravské kandidátce bude předseda poslaneckého klubu Roman Sklenák, trojkou potom poslanec Jiří Petrů. Hlasování se zúčastnilo 43 % členů jihomoravské sociální demokracie.

Silnou podporu získal i předseda středočeské ČSSD a předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček. Pro to, aby vedl středočeskou kandidátní listinu, se vyslovilo 86 procent členů ČSSD. „Chci poděkovat středočeským sociálním demokratům za mandát jak pro ně, tak pro celou kandidátku. Teď se můžeme plně soustředit na předvolební kampaň,“ uvedl k výsledkům stranických primárek Jan Hamáček.

Kandidátku navrženou Krajským výkonným výborem ČSSD odsouhlasili členové strany i v Královéhradeckém kraji, na pozici lídra potvrdili starostu Náchoda Jana Birkeho. Dostal 77 % hlasů. „Velmi si vážím všech hlasů, které jsem od našich členů v primárkách dostal. Je to pro mě závazek, který chci maximálně naplnit a mám jasný cíl – dovést sociální demokracii k vítězství ve volbách, které nás na podzim čekají,“ reagoval na zvolení na pozici lídra kandidátky Birke který je zároveň volebním manažerem ČSSD.

V Královéhradeckém kraji odevzdalo hlas v primárkách 46 % krajských sociálních demokratů.

Posledním krajem, kde se tento víkend rozhodovalo o kandidátní listině, byl Karlovarský kraj. Na pozici lídryně podpořilo 82 procent členů, kteří k primárkám dorazili, Markétu Wernerovou. Volební účast byla 41 %. „Nebudou to lehké volby.  A jak jsem slíbila, povedu ČSSD v kraji s největším nasazením a pílí, co je v mých silách,“ vyjádřila se ke svému zvolení Markéta Wernerová.

Přehled s výsledky dosud proběhlých stranických primárek najdete na webu ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…