Čunek (KDU-ČSL): Česká televize nemůže být o tom, že si každý říká, co chce

30.05.2021 6:32 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k zpravodajství České televize

Čunek (KDU-ČSL): Česká televize nemůže být o tom, že si každý říká, co chce
Foto: Archiv PL
Popisek: Bývalý hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek

Dvořák vs. Lipovská. Vždy se snažím dívat na toho slabšího, což je v tomto případě paní Lipovská, protože kolem sebe nemá ten ohromný servis a zázemí jako pan ředitel. Nejdůležitější samozřejmě je, jakými vládne argumenty. Zjištění ohledně provázání pana ředitele a jeho dalšího byznysu mi připadají mimořádně závažná. Myslím, že výše platu a odměn Petra Dvořáka by měla garantovat, že bude kopat jen za Českou televizi a za nic jiného. Petr Dvořák se však s těmito nařčeními doposud nevypořádal.

Česká televize podle mne nemůže být o tom, že si každý říká co chce, že redaktoři prezentují své názory ve zpravodajství. Mnohdy jasně ukazují, kdo je jejich favoritem. To ať dělají v jiných a jasně označených pořadech. Zpravodajství musí být nezávislé, čisté, pravdivé. Tedy zřetelně ukazovat realitu. Program naopak rozmanitý a odrážet věci ze života. Přece zde není jen Covid, ale stále se děje i celá řada dobrých věcí. Českou televizi si platíme z poplatků, nemusí tedy bojovat o sledovanost za každou cenu, nemá to být její hlavní cíl. Víme, že špatné a bulvární zprávy zvyšují sledovanost a proto zajímají soukromá média. Toto ale Česká televize dělat nemusí. Naopak by měla bojovat o pravdivost a my všichni bychom v ní měli mít televizi, která nevysílá jen krváky a pořady zvyšující napětí ve společnosti. Bohužel, tak Českou televizi nevidím.

Vidím kolem sebe ale řadu lidí, kteří ČT obhajují, protože z ní tyjí. Jsou tam režiséři, producenti, kteří v ní mají své filmy a dostávají zaplaceno za každé opakování. Pak jsou zde politici, kteří si myslí, že když budou nadbíhat ČT, tak se o nich bude mluvit hezky.

Takovou televizi nechci. Chci nezávislou Českou televizi, kde bude pořádek, kde se nebudou přidělovat filmy a zakázky netransparentním způsobem, kde nebudou vypláceni lidé třikrát. Jednou za to, že pod pseudonymem napíší scénář a pak udělají režii a tak dále. Prostě všechny ty nešvary se musí vymýtit a ono to není jednoduché. Proto jsem přesvědčen, že v České televizi má a musí proběhnout velká změna.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…