Cvalín (KSČM): České vládě střílení do civilistů zřejmě nevadí

12.05.2014 20:55

Česká vláda a hlavně česká diplomacie by měly adekvátně reagovat na čin ukrajinské armády, která střílela do účastníků referenda v Krasnoarmijsku.

Cvalín (KSČM): České vládě střílení do civilistů zřejmě nevadí
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Pokud si dobře vzpomínám, tak když padly v únoru na Majdanu první výstřely, česká diplomacie a vláda ihned bleskově zareagovaly. Požadovaly, aby vládní jednotky Janukovyče ihned přestaly střílet do „neozbrojených, pokojných“ demonstrantů. Tenkrát čeká vláda zcela nepokrytecky neřešila, kdo za ůdajnou střelbou na Majdanu stojí. Viníka naše vláda ihned našla a nelogicky apelovala na tehdejší Janukovyčovu vládu, aby zastavila masakr na Majdanu.

Podle posledních zpráv ukrajinské bezpečnostní složky střílely do občanů, kteří se zúčastnili referenda v Krasnoarmijsku. Připomínám, že účastníci referenda v Krasnoarmijsku byly neozbrojení civilisté! Česká vláda i diplomacie mlčí. Pan Zaorálek, Bohuslav Sobotka a další vládní činitelé dělají, jako by se žádná střelba v Krasnoarmijsku neuskutečnila. Ticho po pěšině?

Pan Zaorálek se na začátku protestů na Majdanu pasoval do role „humanisty a mírotvůrce“. Dnes se tento ministr zahraničí ani slůvkem nezmíní o tom, že ukrajinská armáda a Národní garda, která je složená z fašistů Pravého sektoru, střílí do neozbrojených civilistů. Proč se o tom Zaorálek ani slůvkem nezmíní? Proč česká vláda mlčí o tom, že Dům odborů v Oděse zapálili fašisté z Pravého sektoru? A nejen to. Proč naši vládní činitelé mlčí o tom, že v Domě odborů v Oděse byla uškrcena těhotná žena, která těsně před smrtí křičela o pomoc?

Proč česká vláda zcela otevřeně podporuje kyjevskou fašistickou vládu? Proč čeští vládní činitelé ohýbají hřbet před Evropskou unií a Spojenými státy? Proč naše vláda neapeluje na kyjevskou vládu, aby zastavila boj s vlastními civilisty? Je česká vláda schopná racionálně uvažovat anebo se bude pořád chovat tak, jako doposud? Odpověď je jednoduchá. Česká vláda se od začátků protestů na Majdanu projevila jako služebníček a obyčejný poskok politiků Evropské unie a USA.

Česká vláda jen dvakrát v naší historii zcela otevřeně sympatizovala s nacisty a fašisty. Ta první, kolaborantská vláda, byla za Protektorátu Čechy a Moravy. Ta druhá je dnešní současná, která zcela otevřeně podporuje fašistickou kyjevkou vládu a její ozbrojené fašistické složky. Složky, které cítí nenávist ke všemu, co není ukrajinské.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…