David (SPD): Evropský parlament má sloužit jako pouhé loutkové divadlo

08.04.2024 15:14 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k funkci Evropského parlamentu

David (SPD): Evropský parlament má sloužit jako pouhé loutkové divadlo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Europoslanec Ivan David

Evropská unie není bašta demokracie, ale obsluha nadnárodních korporátních zájmů. Ve svém jádru funguje mnohem víc jako diktatura vydávající se za demokratický subjekt. Evropská komise, nevolený orgán disponující nesmírnou mocí, slouží jako oligarchická ruka nadnárodních elit, která se nezodpovídá nikomu jinému než sobě samým a mocným lobbistickým skupinám, které zákulisně tahají za nitky.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17420 lidí

V této takzvaně demokratické instituci má sloužit Evropský parlament, postrádající jakoukoli skutečnou zákonodárnou moc, jako pouhé loutkové divadlo, které nabízí iluzi reprezentace lidu, a poslanci jsou zredukováni na pouhé přihlížející rozhodnutím, která již učinili nevolení papaláši.

Není však úplně zbytečný - zatím ještě může návrhy byrokratické Evropské komise neschválit, což se díky naší společné práci ve frakci Identita a demokracie příležitostně stane, a proto tam jako opozice potřebujeme co nejsilnější zastoupení.

Dejme jim najevo, že jsme země nezávislých a domov statečných! Jedině naší vlastní aktivní vůlí ke změně můžeme dokázat, že se nám podaří zablokovat nejšílenější návrhy (Green Deal, Migrační pakt, Euro) a posílíme tak, že SPD bude moci na národní půdě vyvolat referendum o vystoupení ČR z EU, a nakonec tak půjde i demontovat všechny tyto represivní struktury a připravit půdu pro skutečně svobodné prostředí, kde jsou naše národní zájmy a potřeby našich lidí vyslyšeny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

19:02 Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

Otevřený dopis zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu k rukám ministra Víta Rakušana.