David (SPD): Snaha o vybudování západoevropské diktatury

03.12.2023 8:05 | Ze sítí

Bývalý premiér Belgie a čtyři Němci navrhli vybudovat západoevropskou diktaturu. A návrh prošel. Nejdřív stručně popíšu, o co jde v jejich zásadním návrhu.

David (SPD): Snaha o vybudování západoevropské diktatury
Foto: archiv
Popisek: MUDr. Ivan David, český psychiatr. Za politické hnutí SPD byl zvolen poslancem Evropského parlamentu

Ve středu 22. listopadu byl v Evropském parlamentu schválen návrh na změny zakládajících smluv EU, Smlouvy o Evropské unii a Smlouvy o fungování Evropské unie.

Evropský parlament nezešílel teď, ale šílí už řadu let, a žádný z návrhů ve schváleném textu není nový, všechny se už v minulosti objevily a byly schváleny. Kromě změny volebních pravidel do Evropského parlamentu.

Jedná se zejména a zrušení jednomyslnosti v jednání Evropské rady, což by zrušilo zbývající vliv hlavně menších států, navrhli další podporu masové imigrace, zavedení evropského občanství imigrantů, kteří nejsou občany žádného členského státu.

Autoři návrhu chtějí zbavit členské státy samostatnosti také v oblasti ochrany hranic, tedy jejich průchodnosti, a v oblasti energetiky.

Předkladatelé návrhu chtějí zřídit armádu pod vedením Unie a společný nákup zbraní. Na rozdíl od Severoatlantického paktu má být usnadněno zatažení všech členských států Unie do války.

Návrh požaduje rozšíření kompetence Evropské unie na oblast zahraniční politiky, zdravotnictví a zničujících projektů na údajnou záchranu klimatu, tedy všech opatření, u nichž je záminkou změna klimatu. Žádají povinné přijetí dogmatického výkladu jeho příčin.

Pouhá většina proti vůli ostatních v Radě má mít možnost zavádět sankce proti státům, které podle nich neplní nařízení, například Polsku a Maďarsku.

Chtějí v Unii jednotně ovládat vzdělávání podle „evropských hodnot“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.