Dolejš (ČSSD): Trumfovým esem ČSSD je L. Zaorálek

05.06.2017 19:51

Výsledky aktuálních průzkumů nelze podceňovat. Trendy z nich vyplývající jsou pro ČSSD alarmující a měly by být brány jako jasná výzva.

Dolejš (ČSSD): Trumfovým esem ČSSD je L. Zaorálek
Foto: Archiv Richarda Dolejše
Popisek: Richard Dolejš

Zároveň je nutné si uvědomit, že rozhodují voliči v den voleb a ne průzkumy veřejného mínění. Do voleb zbývá ještě několik měsíců a ČSSD má šanci tuto situaci ještě zvrátit. Bude záležet především na odhodlání vedení strany a lídrů v krajích.

ČSSD musí být charizmatičtější, čitelnější a ofenzivní. Tak, aby veřejnost přesvědčila že je stále vůdčí silou, která je schopna garantovat demokratické směřování země a zároveň hájit sociální a ekonomické zájmy většiny lidí. Jako jeden z nutných kroků vidím včasnou nominaci prezidentského kandidáta, který by se stal alternativou vůči mocenskému spojenectví Zeman – Babiš. Dlouhodobě považuji v tomto směru za trumfové eso sociální demokracie osobnost Lubomíra Zaorálka. To je však pouze jeden dílek z mozaiky nutných opatření.

Richard Dolejš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…