Dolínek (ČSSD): Kdo není vidět, je na silnici v přímém ohrožení života

30.10.2017 18:28

Tento a příští týden se na území hl. m. Prahy uskuteční preventivně bezpečnostní akce s názvem „Nejezdi jak Netopejr“. Tu již třetím rokem v součinnosti s dopravní policií a oddělením prevence městské policie pořádá Magistrát hl. m. Prahy. Akce cílí primárně na neosvětlené cyklisty, kterým správné osvětlení ukládá zákon.

Dolínek (ČSSD): Kdo není vidět, je na silnici v přímém ohrožení života
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Praha má vytipováno několik míst, kde bude přítomná hlídka dopravní policie, která bude sankcionovat zjištěné přestupky. Přítomná skupina preventistů Policie ČR bude cyklistům poskytovat potřebné informační a propagační materiály, stejně jako zaměstnanci Magistrátu hl. m. Prahy.

„Lidé často buď z lenosti, nebo z nerozvážnosti podceňují bezpečnost. Následky ale mohou být fatální. Proto bych chtěl apelovat na všechny, aby pamatovali na to, že kdo není vidět, je na silnici opravdu v přímém ohrožení života," uvedl náměstek primátorky hlavního města pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…