Dvořáčková (ANO): Hojně využívaný dopravní prostředek v Pardubicích? Kolo!

10.06.2015 6:39

Slavnostním vyhlášením výsledků v parku Na Špici se uzavřel 5. ročník soutěže Do práce na kole v Pardubicích. V něm zápasilo 121 zaměstnaneckých týmů z pardubických firem o ceny v několika kategoriích. Předávání cen se zúčastnila také náměstkyně primátora Helena Dvořáčková a herci Východočeského divadla Jana Ondrušková a Josef Pejchal.

Dvořáčková (ANO): Hojně využívaný dopravní prostředek v Pardubicích? Kolo!
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

 

Během května najelo 342 soutěžících celkem 54 093 km, tedy vzdálenost delší než je obvod Země. Největší zásluhu na tom mají cyklisté, kteří se umístili na předních příčkách v kategorii Výkonnost. Vítězem se stala Andrea Hrouzková z týmu Keďáci společnosti Ekochem 94 s. r. o., která na svých cestách do práce urazila celkem 1105 km. Zároveň získala cenu za nejlepší návrh cykloopatření na webu cyklistesobe.cz, kde upozornila na nedořešenou návaznost cyklostezky podél ulice Průmyslová.

„Ke všem, kteří se do projektu zapojili, míří moje poděkování a uznání. Akce znovu potvrdila, že kolo je v Pardubicích hojně využívaným dopravním prostředkem. I proto městu záleží na zlepšování podmínek pro cyklisty a rozvoji cyklostezek,“ uvedla krátce po předání cen náměstkyně primátora Helena Dvořáčková.

Hlavní kategorií a také smyslem celé soutěže je především pravidelnost cest na kole. Podmínku alespoň dvoutřetinové cyklodojížďky splnilo celkem 88 týmů, z nichž byly vylosovány 3 vítězné. Na první příčku se tak dostal tým EnterCykloPrise společnosti Enter-Prise Sorting, s. r. o., který s průměrem 67,5 % cest na kole jen těsně splnil podmínky pro výhru. Celkem 6 týmů dosáhlo pravidelnosti 100 %, což znamená, že jejich členové použili kolo při všech cestách do i ze zaměstnání.

Soutěž Do práce na kole má také motivovat zaměstnavatele, aby svým na kole dojíždějícím zaměstnancům zajistili co nejlepší podmínky. V kategorii Cyklozaměstnavatel roku se tak hodnotí například množství a dostupnost cyklostojanů, možnost využití firemních kol, motivační programy pro zaměstnance a další kritéria. Výsledky dotazníkového šetření byly velmi vyrovnané, proto se o vítězi rozhodovalo i na základě ověření reálného stavu přímo ve firmách. Titul a cenu od laboratoří MeDiLa nakonec získala společnost Joštova realitní kancelář – JORK spol. s r.o.

V celé republice se letos do kampaně zapojilo 7260 soutěžících z 24 měst. Dohromady urazili vzdálenost 1 406 899 km. Kampaň má za cíl propagovat cyklistiku jako moderní a zdravý způsob dopravy a upozornit na její pozitivní vliv na život ve městech.

Soutěž Do práce na kole připravilo sdružení Auto*mat ve spolupráci s městem Pardubice.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

4:30 Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k migraci