Dvouletý (Soukromníci): Čunek se chová jako car

04.02.2020 11:33

Komentář na facebookovém profilu k plánované krajské nemocnici ve Zlínském kraji

Dvouletý (Soukromníci): Čunek se chová jako car
Foto: Michal Pavlásek
Popisek: Ing. Michal Dvouletý, krajský předseda strany Soukromníků a zastupitel Zlínského kraje

Hejtman Jiří Čunek se chová jako car, který dlouhodobě pohrdá krajským zastupitelstvem, kašle na zákony a dnes odmítá respektovat stanovisko Ministerstvo Vnitra, které vyzvalo hejtmanství, aby kvůli porušení zákona opětovně hlasovalo o investičním záměru nové nemocnice v Malenovicích ZDE.

Tím však hejtman vzkazuje občanům Zlínského kraje, že pohrdá také jimi samotnými a že přeci on sám nejlépe ví, co je pro nás nejlepší. Bez ohledu na racionální argumenty, názory mnoha odborníků i nedozírné ekonomické dopady na hospodaření celého kraje.

Místo respektu k zákonu a seriózní reakce na stanovisko Ministerstva vnitra hejtman už „rozprodává“ areál současné Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně a plánuje další megalomanské investice poté, co zbourá dnešní Baťovku a nemocnici přestěhuje k nejrušnějšímu dopravnímu uzlu ZDE.

Kdo to celé zaplatí, však hejtmana vůbec nezajímá. Zřejmě jsou pro něj důležitější úplně jiné zájmy.

!?Jestli hejtman odmítne uposlechnout Ministerstvo vnitra, dočká se jediného. Soudního verdiktu, který nemilosrdně rozhodne o zrušení usnesení, kterým kraj schválil investiční záměr. A veškeré další kroky, které tak hejtmanství činí, se dostanou za hranu zákona a bude možné na ně nahlížet jako na překročení pravomoci úřední osoby. !?

Jsem přesvědčen o tom, že ve Zlínský kraj - oficiální stránka musí skončit vláda jednoho muže. Občané našeho kraje si zaslouží transparentní a otevřený kraj, kde bude hejtmanství naslouchat občanům, nikoliv hazardovat s naší budoucností.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.