Fiala (ODS): Odstartovali jsme změnu. ODS v krajích výrazně posílila

06.10.2020 10:46

Občanští demokraté získali společně s partnery v krajských volbách 114 mandátů, což je o 50 % více, než ve stejných volbách v roce 2016.

Fiala (ODS): Odstartovali jsme změnu. ODS v krajích výrazně posílila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

V rámci všech krajů obdrželi občanští demokraté a jejich partneři od voličů 411 825 hlasů, tedy o 72 % více, než před čtyřmi lety. V celorepublikovém průměru dosáhli 14,87 %, což je řadí na druhou pozici za hnutí ANO, jehož náskok ODS opět v těchto volbách stáhla. Podle předsedy ODS dokazuje tento volební úspěch, že je změna ve sněmovních volbách možná.

„V jednom kraji jsme vyhráli, v několika dalších skončili na ‚stupních vítězů ‘. ODS ve volbách posílila, za což děkuji všem voličům, kteří nám dali důvěru. Do druhého kola senátních voleb postoupilo 10 kandidátů ODS a 6 dalších, které podporujeme. Je před námi druhé kolo, ve kterém, věřím, obhájíme pozici nejsilnější politické strany v Senátu,“ říká předseda ODS Petr Fiala, který zároveň vyzval voliče, aby šli volit ve druhém kole senátních voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích