Fiala (ODS): Pane premiére, prokažte, že nejde jen o prázdná slova

27.01.2019 16:39

Výzva předsedy ODS premiérovi a předsedovi hnutí ANO

Fiala (ODS): Pane premiére, prokažte, že nejde jen o prázdná slova
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Včerejší prohlášení předsedy ANO a předsedy vlády Andreje Babiše a ministryně financí Aleny Schillerové o tom, jak hnutí ANO trápí problémy českých živnostníků, někoho rozesmálo, ale mnohé především pobouřilo. Andrej Babiš je totiž posledních pět let hlavním režisérem státní šikany a doslova třídního boje proti živnostníkům a malým a středním podnikatelům, nejdříve z pozice ministra financí a poslední více než rok jako předseda vlády.

Jménem ODS vyzývám premiéra a předsedu hnutí ANO k přímému jednání o návrzích, které pomohou živnostníkům a malým a střední podnikatelům konkrétními změnami. Politická prohlášení nic nevyřeší. Premiér by měl naplnit svá slova a něco konkrétního udělat. ODS je na takové jednání připravena.

ODS dlouhodobě poukazuje na byrokratické, regulační, institucionální, daňové a odvodové zatížení živnostníků. Jsme rádi, že se hnutí ANO na své včerejší ideové konferenci inspirovalo ve volebním programu ODS z roku 2017 a převzalo z něho myšlenku paušální daně pro nejmenší podnikatele (ZDE). ODS v posledních letech mnohokrát předložila řadu návrhů, které minulá nebo současná vláda za účasti ANO odmítla (jako například snížení počtu sazeb DPH, zrušení EET, zrušení kontrolního hlášení, zrušení daně z nabytí nemovitostí, zrušení zákazu prodeje o některých svátcích, zrušení silniční daně pro osobní vozidla…).

ODS je připravena jednat s předsedou vlády o možnosti zásadní změny postavení živnostníků v České republice.

Pane premiére, prokažte, že tentokrát nejde jen o prázdná slova spojená s blížícími se volbami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

10:14 Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině a tamní mobilizaci.