Fiala (ODS): Vláda opět zpřísňuje

15.12.2020 11:45

Komentář na facebookovém profilu k dalšímu zpřísnění protiepidemických opatření

Fiala (ODS): Vláda opět zpřísňuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Na začátku chci říct jednu věc: současná situace není pro vládu jednoduchá. Snadný recept na to, jak zvládnout pandemii tak, abychom měli co nejméně nakažených, ale také co nejméně lidí, kterým opatření ničí podnikání a vůbec život – takový recept je těžké najít.

Co ale vláda může lidem poskytnout, to jsou racionální a obhajitelné kroky, kterým občané této země rozumějí, a které respektují. Upřímně řečeno, vůbec se nedivím lidem, kteří jsou zmatení a naštvaní. Kuriózní příkazy a zákazy naší vlády znemožňují plánovat budoucnost, ztěžují možnost vyznat se v tom, co se děje, a oslabují důvěru.

Jak potom můžeme po někom chtít, aby bral vážně opatření, která až příliš často vznikají zmateně, a za která se pak vládní politici pod tlakem omlouvají, aby druhý den přišli s něčím ještě absurdnějším?

Připadá mi, že o co více se na občany této země valí příkazy a omezení, o to méně se jim dostává podpory. Já si naopak myslím, že je na místě jim poděkovat za to, že naprostá většina z nich opatření dodržuje a bere ohled na ostatní.

Dobře si uvědomuji, co v těchto dnech lidé cítí a co prožívají. Vnímám silně únavu a frustraci, jež nás obklopuje a která se bohužel stupňuje.

Naštěstí se začíná blýskat na lepší časy. Brzy přijde vakcína. A s ní i naděje na návrat k životu, ve kterém můžeme neomezeně pracovat, setkávat se, studovat a cestovat, prostě normálně žít.

Do té doby nám nezbývá, než být silní.

Držte se, spolu to překonáme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice