Fiala (ODS): Vládní koalice dál žongluje se sazbami DPH

08.02.2016 18:54

Na dnešním jednání předvede koalice další populistické žonglování se sazbami DPH, aniž by vláda představila alespoň zdánlivou koncepci zjednodušování daňového systému.

Fiala (ODS): Vládní koalice dál žongluje se sazbami DPH
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Zatímco ODS představila koncept jednotné, tudíž jednoduché, rovné daně na úrovni 15 %, vládní strany pouze licitují o přesunu zboží z jedné sazby do druhé, případně do třetí. Ačkoli vládní představitelé koncept rovné sazby DPH kritizují, s vlastní vizí přijít nedokáží. Přístup k DPH je symbolem vládní politiky, která se omezila na pouhá populistická gesta a svou pozornost zaměřila na represe a kontroly ze strany státu.

ODS kromě sjednocení sazeb DPH prosazuje rušení zbytečných daní, jako je daň z nabytí nemovitosti nebo daň silniční. Zároveň jsme předložili pozměňovací návrh k zákonu o dani z příjmu, který zjednodušuje tuto daň zrušením solidární přirážky a dává možnost živnostníkům, kteří využívají paušály, uplatňovat slevu na manželku a dítě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích